Η Audi απέλυσε τέσσερις μηχανικούς από το τμήμα ντίζελ

Η Audi απέλυσε τέσσερις μηχανικούς από το τμήμα ντίζελ

H έρευνα της Αudi και γενικότερα του VW Group για την αποκάλυψη των υπευθύνων του dieselgate συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Audi που ομοίως εγκαλείται ως θυγατρική του Volkswagen Group για το σκάνδαλο χειραγώγησης των μετρήσεων ρύπων στα ντίζελ μοντέλα της, απέλυσε τέσσερις μηχανικούς από το ομώνυμο τμήμα.

Μεταξύ των απολυθέντων βρίσκεται και ο Ulrich Weiss, ο πρώην επικεφαλής στην εξέλιξη κινητήρων ντίζελ TDI και πρώην επικεφαλής για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt στο χτεσινό φύλλο της.

Εκπρόσωπος της Audi επιβεβαίωσε την απομάκρυνση των τεσσάρων στελεχών στην Automotive News Europe, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Weiss, αλλά αρνήθηκε να πει ποιοι ήταν οι άλλοι μηχανικοί. «Ο λόγος σε όλες τις περιπτώσεις είναι η παράβαση καθήκοντος», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Ulrich Weiss βρισκόταν σε άδεια μετ’ αποδοχών για ενάμιση χρόνο, αναφέρει η Handelsblatt. Αναφέρεται δε στο απολυθέν στέλεχος απλώς ως «Giovanni P.».

Η απόλυση του Weiss ήρθε μόλις λίγες ημέρες ύστερα από δήλωσή του σε γερμανικό εργατικό δικαστήριο ότι ο Rupert Stadler, διευθύνων σύμβουλος της Audi, είχε προειδοποιηθεί για το παράνομο λογισμικό που εγκαθίστατο στα αυτοκίνητα από το 2012, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Stadler είχε πει ότι δεν ήταν ενήμερος, μέχρι που οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν το σκάνδαλο, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τον προηγούμενο χρόνο, το Reuters σε ρεπορτάζ του έλεγε ότι η Audi δημιούργησε την κατά το κοινώς λεγόμενη «συσκευή χειραγώγησης» το 1999, πολλά χρόνια πριν χρησιμοποιηθεί σε έντεκα εκατομμύρια ντίζελ αυτοκίνητα του VW Group παγκοσμίως.

[Πηγή autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube