Η αγορά των ΗΠΑ σωσίβιο για την Jaguar Land Rover

Η αγορά των ΗΠΑ σωσίβιο για την Jaguar Land Rover

Είναι η μόνη αγορά στην οποία η εταιρεία παρουσιάζει ανοδικές πωλήσεις και όλο το βάρος πλέον στρέφεται προς αυτήν.

Η Jaguar Land Rover μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτήν της Κίνας και παράλληλα να είναι αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω Brexit, ωστόσο ποντάρει για την ανάκαμψή της στην αγορά των ΗΠΑ την οποία βλέπει ως όαση.

Και αυτό διότι ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4,6%, οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover το 2018 στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 7,3%, φθάνοντας στα 123.000 αυτοκίνητα.

Το κορυφαίο στέλεχος της JLR στις Η.Π.Α., ο Joe Eberhardt, στοχεύει σε ανάλογες επιδόσεις και για το 2019. «Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τους όγκους μας γύρω από εκεί που ήμασταν πέρυσι, θα ήμουν περισσότερο από ευτυχής», δήλωσε η Eberhardt, τονίζοντας πως η εταιρεία εστιάζει σε πράγματα που μπορεί να ελέγξει και πάνω σε αυτά να στηριχθεί.  

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά της JLR και η εταιρεία στοιχηματίζει στη συνεχιζόμενη αύξηση ζήτησης των SUV και κυρίως της Jaguar E-Pace και του ανανεωμένου Range Rover Evoque. Παράλληλα ελπίζει στο 2020 και στη νέα έκδοση του Land Rover Defender για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της.

Η διατήρηση αυτής της δυναμικής στις ΗΠΑ είναι κρίσιμη, καθώς η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αγωνίζεται να προσαρμοστεί στις μειούμενες πωλήσεις αλλού. Τον Ιανουάριο, η JLR ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού - ως μέρος πολιτικής εξοικονόμησης $ 2,5 δις. με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους και την τόνωση των ταμειακών ροών μέχρι το 2020.

Δημοσιεύματα του Bloomberg θέλουν τη μητρική Tata να διερευνά διάφορες στρατηγικές επιλογές για την Jaguar Land Rover, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης μεριδίου της εταιρείας, αφού πρέπει μέσα στους επόμενους 14 μήνες να βρει ένα ποσό της τάξης του $1 δις για να αποπληρώσει ομολογιακά δάνεια που έχουν ωριμάσει και παράλληλα να εξοικονομήσει μετρητά για το επενδυτικό πρόγραμμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube