Hyundai: «Σιγά μην τρομάξουμε από το VW Golf GTI στην πίστα»!

Hyundai: «Σιγά μην τρομάξουμε από το VW Golf GTI στην πίστα»!

Ο Albert Biermann, επικεφαλής της Hyundai N, μίλησε απαξιωτικά για το Golf GTI για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση από τη Volkswagen.

Ο Albert Biermann, πρώην επικεφαλής του BMW M Division και νυν της Hyundai N, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα νέα προϊόντα του.

Έφτασε δε μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι το Volkswagen Golf GTI δεν είναι καλύτερο από το Hyundai i30 N. «To γερμανικό αυτοκίνητο δεν θα άντεχε παραπάνω από δύο γύρους στην πίστα», υπονοώντας ότι θα μείνει ξερό. Η φίρμα του Wolfsburg προφανώς και αντέδρασε.

Αναμφισβήτητα, από τη στιγμή που ορισμένοι Γερμανοί πήγαν στην Hyundai-Kia, το απολαμβάνουν να προκαλούν τους πρώην συναδέλφους τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Albert Biermann, ο οποίος ήταν αφεντικό της BMW M πριν μετακομίσει στη Hyundai για να ασχοληθεί με την εξέλιξη των μοντέλων N. Ο Γερμανός δήλωσε στους συναδέλφους μας στο αυστραλέζικο motoring, στο NAIAS 2018 στο Detroit, ότι υπάρχουν Golf GTI φτιαγμένα για την πίστα, αλλά το στάνταρ GTI δεν έχει κατασκευαστεί για τέτοια χρήση οπότε, «το “fun” εξαφανίζεται ύστερα από δύο γύρους. Καταλαβαίνετε τι εννοώ...», θίγοντας εμμέσως την αξιοπιστία. Όταν οι συνάδελφοί μας τον ρώτησαν τότε ευθέως, ποια εξαρτήματα θεωρεί ότι χαλάνε, ο Biermann απάντησε, «όλα!». Η συζήτηση προέκυψε στην παρουσίαση στο Detroit του νέου Veloster N, το οποίο φορά τα μηχανικά μέρη του i30 N.

 

Η Volkswagen δεν άργησε να αντιδράσει διά μέσου του Αυστραλού διευθύνοντος συμβούλου, Michael Bartsch, που είπε ότι, «συγκλονιστικές δηλώσεις από ανταγωνιστές που οι ίδιοι δεν υπάρχουν καν στην αγορά». Ρούμπος για τη Volkswagen, καθώς το i30 N δεν έχει βγει ακόμη στις εκθέσεις, όπως και το Veloster N, σε αντίθεση με το Golf GTI που βρίσκεται εδώ και… χρόνια. Ο εκπρόσωπος της Volkswagen ολοκλήρωσε την παρέμβασή του δηλώνοντας ότι, «τίποτα δεν υποκαθιστά την εμπειρία και όποιος θέλει ας κοπιάσει για μια μέρα στην πίστα...».

Κόλαση θα γίνει! Το Hyundai i30 N δεν βγήκε ακόμη στους δρόμους και η κόντρα με το Golf GTI ήδη καλά κρατεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube