Το Hyundai Santa Fe διασχίζει την Ανταρκτική [video]

Το Hyundai Santa Fe διασχίζει την Ανταρκτική [video]

Ένας μήνας χρειάστηκε για να πραγματοποιηθεί η πρώτη διάσχιση της πιο κρύας και ξηρής ηπείρου από επιβατικό αυτοκίνητο.

Η Hyundai Motors έγραψε ιστορία όταν ένα σχεδόν εργοστασιακό Santa Fe έγινε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο που διέσχισε την Ανταρκτική από το Union Camp στο McMurdo και πίσω. Το συγκεκριμένο Santa Fe οδηγούσε ο Patrick Bergel, δισέγγονος του θρυλικού πολικού εξερευνητή Sir Ernest Shackleton.

Το ταξίδι έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ιστορική προσπάθεια διάσχισης της ηπείρου από τον Shackleton και το πλήρωμα του, το 1914-1916, αλλά και να ολοκληρώσει το όνειρο του θρυλικού εξερευνητή.

Η αποστολή κράτησε 30 ημέρες και το Santa Fe τροποποιήθηκε ελαφρώς για να χωρέσουν οι γιγάντιοι τροχοί με τα τρακτερωτά ελαστικά χαμηλής πίεσης και να μπορέσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι των 5.800 km. Πέρα όμως από την χαμηλή θερμοκρασία των -28 βαθμών κελσίου, το πλήρωμα έπρεπε να βρει και έναν τρόπο να φτάσει στον προορισμό του μέσα από μονοπάτια που δεν έχουν ξαναπατηθεί από τροχοφόρο.

Ακόμα, πέρα από την προσθήκη των ειδικών ελαστικών, οι άλλες μετατροπές που έκαναν στο Santa Fe ήταν να μεγαλώσουν την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, να το κάνουν να καταναλώνει αεροπορικό καύσιμο Jet A-1 (το μόνο διαθέσιμο καύσιμο στην Ανταρκτική) και να προσθέσουν έναν προθερμαντήρα για το κρύο.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube