Hyundai και Kia βλέπουν αργή ανάκαμψη στις πωλήσεις για το 2018

Hyundai και Kia βλέπουν αργή ανάκαμψη στις πωλήσεις για το 2018

Φειδωλές προβλέψεις από τον κορεατικό όμιλο, λόγω έλλειψης SUV, αλλαγή της φορολογίας και διπλωματική ένταση με τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα.

Οι Hyundai Motor και Kia Motors ανέφεραν ότι αναμένουν ανάκαμψη 4% στις πωλήσεις για το 2018.

Η αργή ανάκαμψη που εκτιμά ο κορεατικός όμιλος έχει να κάνει με την ύφεση από την έλλειψη SUV για την αμερικανική αγορά, καθώς και από τη διπλωματική ένταση με την Κίνα.

Εξηγώντας τα παραπάνω, η Hyundai και η θυγατρική της Kia δήλωσαν ότι η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί στις ΗΠΑ και στις κινεζικές αγορές, καθώς παρουσίασαν συνολικό στόχο πωλήσεων 7,55 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για το 2018, έναντι 7,25 εκατ. αυτοκινήτων το περασμένο έτος, το 2017.

«Το περιβάλλον της αγοράς αναμένεται να είναι δύσκολο λόγω της επιβράδυνσης σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, της παρατεταμένα χαμηλής ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και εμπορικού προστατευτισμού στις μεγάλες χώρες», είπε η Hyundai σε δήλωσή της.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7% το 2017 σε σχέση με το 2016, μειώνοντας με τη σειρά τους πολύ το στόχο των δύο εταιρειών για 8,25 εκατ. αυτοκίνητα και σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη χρονιά με απώλειες, καθώς οι αγοραστές στην Κίνα και στις ΗΠΑ μετακινήθηκαν ολοένα και περισσότερο από τις μπερλίνες προς τα SUV. Μια διπλωματική ένταση μεταξύ της Κίνας και της Νότιας Κορέας, σχετικά με την ανάπτυξη ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στη Seoul, έπληξε επίσης τις πωλήσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αν και δύο χώρες συμφώνησαν πρόσφατα να εξομαλύνουν τους δεσμούς τους.

«Ο στόχος για την εφετινή χρονιά έτους για τη Hyundai και την Kia είναι χαμηλότερος από τον αναμενόμενο, φαίνεται να είναι ένας συντηρητικός στόχος, ο οποίος αντικατοπτρίζει την αργή ανάκαμψη της Κίνας και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Kim Jin-woo, αναλυτής της Korea Investment & Securities.

Η πρόβλεψη ήρθε καθώς το κορεατικό γουάν ενισχύθηκε πάνω από το τριετές υψηλό έναντι του δολαρίου σήμερα Τρίτη. Μια απειλή για την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγέων της Νότιας Κορέας, καθώς οι Ιάπωνες ανταγωνιστές τους επωφελούνται από το εξασθενημένο γεν. Επίσης, το τέλος μιας φορολογικής ελάφρυνσης για αυτοκίνητα με μικρό κινητήρα στην Κίνα θα μπορούσε να είναι αρνητική για τη μεγάλη γκάμα με τις μπερλίνες που διαθέτει η Hyundai, δήλωσε η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ενώ η Hyundai σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα SUV στις ΗΠΑ και στην Κίνα εφέτος, αναλυτές αναφέρουν ότι νέα μοντέλα όπως το επανασχεδιασμένο Santa Fe μπορεί να έρθουν πολύ αργά μέσα στο 2018 για να επηρεάσουν σημαντικά τις πωλήσεις.

Ο Chung Mong-koo, πρόεδρος του ομίλου Hyundai Motor, ανέφερε σε δήλωσή του ότι, «θα συμμετάσχει ενεργά σε», νέες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία, καθώς ο προστατευτισμός αναμένεται να αναπτυχθεί αλλού. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν συνομιλίες για εμπορική συμφωνία στις 5 Ιανουαρίου, παρόλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε να αποσυρθεί από το σύμφωνο.

Ο 79χρονος Chung παρέλειψε την ετήσια ομιλία του Νέου Έτους προς τους εργαζομένους για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ δεν έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube