Holiday on Black Ice [video]

Holiday on Black Ice [video]

Ένα Jeep Grand Cherokee χορεύει πάνω στον λεγόμενο «μαύρο πάγο», που είναι ο πιο ύπουλος αφού δεν φαίνεται στην άσφαλτο.

Η ΕΜΥ και οι άλλες προγνώσεις του καιρού μάς προειδοποιούν συνεχώς για το ενδεχόμενο παγετού – κι έχουν σοβαρό λόγο για να το κάνουν.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, το νερό μετατρέπεται σε πάγο, που γλιστράει θανατερά.

Κι αν μιλάμε για παγωμένο χιόνι, αυτό τουλάχιστον το βλέπεις και παίρνεις τα μέτρα σου. Όταν όμως παγώσει η υγρασία πάνω στην άσφαλτο, το λεπτό στρώμα πάγου είναι σχεδόν αόρατο στους οδηγούς, καθώς είναι διαφανές οπότε έχει το χρώμα της ασφάλτου. Εξ ου και «μαύρος πάγος» (black ice).

Ο «μαύρος πάγος» είναι ο φόβος και τρόμος των επαγγελματιών οδηγών ράλι που θα αγωνιστούν στο Monte Carlo σε λίγες μέρες. Και για να φοβούνται αυτοί, φανταστείτε πόσο πρέπει να φοβούμαστε εμείς. Ή μάλλον δεν χρειάζεται να φανταστείτε – αρκεί να δείτε το video πιο κάτω.

Ο οδηγός του Jeep Grand Cherokee, που οδηγούσε αμέριμνος στο Abilene του Texas, παραμονή Πρωτοχρονιάς, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Διότι πήγαινε μάλλον υπερβολικά γρήγορα και προσπερνούσε το αυτοκίνητο με την κάμερα, που φαίνεται πως είχε πάρει κάτι χαμπάρι και πήγαινε προσεκτικά. Όταν το Jeep ξαναμπήκε δεξιά, ένιωσε πως γλιστράει και –όπως θα δείτε – είχε τη χειρότερη αντίδραση: φρέναρε. Πάνω στον πάγο. Ήταν όμως τυχερός, αφού το αυτοκίνητο έκανε δύο πλήρεις πιρουέτες γύρω από τον εαυτό του και συνέχισε την πορεία του χωρίς να βγει από το δρόμο και χωρίς να χτυπήσει πουθενά.

Λίγοι μπορεί να είναι τόσο τυχεροί αν δεν προσέχουν τον παγετό…

[Πηγή: ViralHog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube