Herbert Diess: Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αυτό θα μας κοστίσει € 2,5 δις

Herbert Diess: Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αυτό θα μας κοστίσει € 2,5 δις

Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να λυθεί σε αυτό το επίπεδο, τόνισε ο Diess.

Η μεγαλύτερη απειλή για το κέρδος του ομίλου Volkswagen για το 2019 είναι οι δασμοί που οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλλουν στα εισαγόμενα από την ΕΕ αυτοκίνητα και αυτό μπορεί να μας κοστίσει περί τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο Herbert Diess στους Financial Times.

«Η ατμόσφαιρα είναι και πάλι τεταμένη», δήλωσε η Diess στους FT. «Αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό διότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά είναι μια πολιτική διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν οι συνομιλίες δεν οδηγήσουν σε νέα εμπορική συμφωνία. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια εμπιστευτική έκθεση του Τμήματος Εμπορίου που στάλθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ αναμένεται να ανοίξει το δρόμο στον Trump για να απειλήσει με επιβολή δασμών  έως και 25% για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων, χαρακτηρίζοντας τις εισαγωγές αυτές ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube