Το Hennessey Venom GT Spyder έκανε το ρεκόρ με πρόβλημα [video]

Το Hennessey Venom GT Spyder έκανε το ρεκόρ με πρόβλημα [video]

Το γρηγορότερο ανοιχτό αυτοκίνητο του κόσμου θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο γρήγορα, όπως αποκαλύπτει νέο video με το παρασκήνιο του ρεκόρ.

Το Hennessey Venom GT Spyder είναι το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο του κόσμου. Όμως θα μπορούσε να πιάσει ακόμα περισσότερα από 427,4 km/h αν δεν είχε χαλασμένη τρόμπα βενζίνης.

Αυτό αποκαλύπτεται τώρα σε ένα νέο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Hennessey, με το παρασκήνιο του ρεκόρ. Εκείνη την ημέρα, η πίεση βενζίνης ήταν πεσμένη στο πρώτο δοκιμαστικό πέρασμα, και ο υπαίτιος για αυτό ήταν η μια από τις τρεις αντλίες βενζίνης του Venom GT Spyder. Η ομάδα έκανε το αυτοκίνητο να δουλέψει με τις άλλες δύο, κάτι που όμως επέβαλε και τη μείωση της πίεσης υπερπλήρωσης. Έτσι, η μέγιστη ισχύς των 1.451 PS μειώθηκε κατά περίπου 300 PS. Στην πορεία διαπίστωσαν και χαμηλή πίεση λαδιού, οπότε άλλαξαν το λάδι με παχύρευστο.

Όλα αυτά όμως, όπως γνωρίζουμε ήδη, δεν ήταν ικανά να εμποδίσουν την κατάρριψη του ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας από ανοιχτό αυτοκίνητο ήταν 408,7 km/h (254 mph), και το είχε πετύχει η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Στόχος της Hennessey ήταν να αγγίξει τα 418 km/h, ταχύτητα που αντιστοιχεί στα στρογγυλά 260 mph. Και τελικά το ψηφιακό κοντέρ των οργάνων καταγραφής σταμάτησε στα 265,6 mph, ήτοι 427,4 km/h.

Δείτε το παρασκήνιο της επίτευξης του ρεκόρ από το Hennessey Venom GT Spyder:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube