Χειρισμός PIT και άι σιχτίρ [video]

Χειρισμός PIT και άι σιχτίρ [video]

Πολωνός οδηγός κομπορρημονεί για «μάθημα» που έδωσε σε κακό οδηγό με τεχνική PIT, άλλως Pursuit Intervention Technique.

Ο ελιγμός PIT -σε ελεύθερη μετάφραση Τεχνική Επέμβασης σε Καταδίωξη- πρόκειται για μια τακτική καταδίωξης βάσει της οποίας το αυτοκίνητο που ακολουθεί αναγκάζει το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο να γυρίσει απότομα προς τα πλάγια, προκαλώντας την απώλεια ελέγχου του.

Κάτι όπως αυτό που έκανε ο τύπος Πολωνία που ποστάρισε το video, άσχετα αν δεν καταδίωκε το αυτοκίνητο που έστειλε εκτός δρόμου. Το συμβάν εξελίχτηκε όταν ο φίλος μας ξεκίνησε να προσπερνά σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και φτάνοντας περίπου στο ύψος ενός Audi 80 που θα προσπερνούσε, ο οδηγός του αποφάσισε ομοίως να προσπεράσει τον μπροστινό του -μάλλον. Από τη φάση όπως εξελίσσεται δεν είναι σαφές εάν αυτό γίνεται από ατζαμοσύνη και έλλειψη προσοχής ή για παρενόχληση και παρεμπόδιση. Η συνέχεια εξελίχτηκε με το αυτοκίνητου του φίλου μας να ωθεί πλάγια το Audi και αυτό με όσα πήγαινε να πέφτει από τον ανισόπεδο δρόμο στο πρανές και ύστερα πάνω στα δένδρα.  

Το παράδοξο είναι ότι επιχαίρει του όλου συμβάντος, γράφοντας αυτολεξεί στο ποστ του: «Οπότε του έδωσα ένα μάθημα για το πώς να οδηγεί την άλλη φορά. Ο οδηγός του Audi ήταν ένας νεαρός 19 χρονών, χωρίς έγκυρη άδεια οδήγησης που του είχε προηγουμένως απαγορευτεί να οδηγεί λόγω οδήγησης σε κατάσταση μέθης και πρόκλησης ατυχήματος. Η Αστυνομία είπε ότι ήταν λάθος του και με απάλλαξε επί τόπου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube