H VW σταματά την παραγωγή του Eos

H VW σταματά την παραγωγή του Eos

Το Eos ολοκλήρωσε τον κύκλο του – και δεν προβλέπεται ν’ αντικατασταθεί.

Τίτλοι τέλους για το γερμανικό coupe-cabrio λόγω της εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.

«Μετά από εννιά χρόνια και περίπου 230.000 μονάδες, η παραγωγή του Eos στο εργοστάσιό μας στην Πορτογαλία θα σταματήσει γύρω στον Μάιο ή τον Ιούνιο», δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

O λόγος είναι ότι η ζήτηση είχε μειωθεί δραματικά: πέρυσι, το Eos ήταν μόλις ένατο στην κατηγορία με 3.197 πωλήσεις, 14% λιγότερες σε σχέση με το 2013.

Η πτώση των πωλήσεων δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ολόκληρη την κατηγορία των ανοιχτών μοντέλων με σκληρή οροφή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των «μαζικών» κατασκευαστών υποχώρησαν κατά 20% το 2014, στις 65.737 μονάδες.

Σε ένα έγγραφο του τμήματος μάρκετινγκ και προγραμματισμού προϊόντων της VW αναφέρεται ότι «οι προτιμήσεις των αγοραστών στην κατηγορία των κάμπριο έχουν αλλάξει και οι αγοραστές προτιμούν πλέον τα μοντέλα με μαλακή οροφή, συνεπώς θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στα Golf Cabriolet και Beetle Cabriolet».

Η ζήτηση για τα premium κάμπριο, ωστόσο, όπως το Audi TT, η BMW Z4 και η Porsche Boxster, παραμένει σταθερή, με τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη να φτάνουν τις 81.360 μονάδες (+1%).

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube