H VW μπορεί να πουλήσει τις Scania, MAN και Ducati

H VW μπορεί να πουλήσει τις Scania, MAN και Ducati

To VW Group μπορεί να βγάλει στο σφυρί της εταιρείες φορτηγών και μοτοσικλετών του για να καλύψει έξοδα του dieselgate.

Η υπόθεση dieselgate δεν έχει λήξει ακόμη και φαίνεται πως ο όμιλος VW θα μπορούσε να πουλήσει κάποιες εταιρείες του για να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα.

Σύμφωνα με ττην εφημερίδα The Detroit Bureau, αξιωματούχος της VW επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος σκέπτεται την πώληση ή τη διάθεση στο χρηματιστήριο μετοχών των εταιρειών κατασκευής φορτηγών Scania και MAN. Όπως εξήγησε, «Κρατάμε όλες τις εναλλακτικές ανοικτές σχετικά με την επέκτασή μας εκτός Ευρώπης, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά ή και μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο».

Δεν αναμένεται να ληφθεί σύντομα κάποια σχετική απόφαση, αλλά δημοσιεύματα θέλουν τον όμιλο να έχει σκεφτεί την πώληση του κλάδου φορτηγών του πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο dieselgate.

Σύμφωνα με αναλυτές της Citi, οι εταιρείες φορτηγών του ομίλου μπορεί να αξίζουν έως και 13,5 δις δολάρια (11,9 δις ευρώ) και ένα τέτοιο ποσό θα βοηθούσε πολύ το VW Group να αντεπεξέλθει στα έξοδα του dieselgate. Κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν το συνολικό κόστος της υπόθεσης στα περίπου 55 δις δολάρια (48,6 δις Ευρώ). Ο όμιλος έχει ήδη βάλει κατά μέρος 6,2 δις ευρώ και έχει πρόσβαση σε άλλα 20 δις ευρώ από ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αν το κόστος της υπόθεσης είναι μεγαλύτερο από ό,τι περιμένει ο όμιλος, τότε αυτός μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση και φημολογείται ότι μπορεί να πουλήσει και την Ducati.

[Πηγή: The Detroit Buraeu]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube