H VW ετοιμάζει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

H VW ετοιμάζει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Θα είναι έτοιμο το 2020, θα βρίσκεται λίγο έξω από τη Σαγκάη και στόχος είναι τα 300.000 οχήματα ετησίως.

Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι το νέο μεγάλο στοίχημα για την VW και για το σκοπό αυτό εργάζεται πυρετωδώς και επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια.

Έτσι τώρα ανακοίνωσε ότι το 2020 θα είναι έτοιμο το νέο της εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) της εταιρείας καθώς και τα συστήματα μπαταριών που απαιτούνται για την τροφοδοσία αυτών των οχημάτων. Το εργοστάσιο θα εδρεύει στο Anting, λίγο έξω από την Σαγκάη σε μια συνολική έκταση 640.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο στη συναρμολόγηση οχημάτων. Πάνω από 1.400 ρομποτικές μηχανές δίνουν το στίγμα της τεχνολογίας που θα ενσωματώνει.

Η κίνηση αυτή θεωρείται κομβικής σημασίας με δεδομένο ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, ενώ σημειολογικά η επιλογή της Σαγκάης, μιας πόλης με τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση, έχει το δικό της νόημα. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι SUV.

H μονάδα αυτή θα αρχίσει ουσιαστικά να παράγει αμέσως μετά το ξεκίνημα της αντίστοιχης διαδικασίας στο Zwickau της Γερμανίας και στόχος είναι η δυναμικότητά της να φτάσει τα 300.000 οχήματα ετησίως.

Τo γεγονός ότι πριν λίγες μόλις ημέρες η Tesla εξασφάλισε στη Σαγκάη την απαραίτητη έκταση για να χτίσει το δικό της Gigafactory, υπογραμμίζεται με ιδιαίτερη έμφαση από τα διεθνή Μέσα, τονίζοντας πως στο άμεσο μέλλον η περιοχή θα αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα εξασφαλίσει οικονομίες κλίμακος και στο τέλος της ημέρας μπορεί να ρίξει αισθητά την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube