H Renault αυξάνει την παραγωγή βενζινοκινητήρων

H Renault αυξάνει την παραγωγή βενζινοκινητήρων

Η γαλλική εταιρεία αναδιοργανώνεται και αυξάνει την παραγωγή κινητήρων βενζίνης για να αντιμετωπίσει την «πτώση» των πετρελαιοκινητήρων.

Η Renault θα αναπροσαρμόσει την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής κινητήρων που διαθέτει με στόχο να παράγει περισσότερους βενζινοκινητήρες, καθώς το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό απομακρύνεται από το diesel.

Οι πετρελαιοκινητήρες αντιπροσωπεύουν το 70% της παραγωγής του εργοστασίου στη Βαγιαδολίδ, 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Renault Twingo 0.9 TCe

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να μειώνεται το ενδιαφέρον των ευρωπαίων για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, μιας και ανησυχούν για τις επιβλαβείς εκπομπές του συγκεκριμένου κινητήρα και την επικείμενη απαγόρευσή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Renault αναμένεται θα ανταποκριθεί σε αυτή την τάση με μείωση του ποσοστού παραγωγής πετρελαιοκινητήρων στο 50%, αυξάνοντας παράλληλα στο 50% την παραγωγή βενζινοκινητήρων από το 30% που είναι σήμερα.

Η διευθύντρια του εργοστασίου Anne Catherine Brieux είπε ότι το μίγμα παραγωγής θα μπορούσε να γίνει 50/50 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Renault Clio 1.2 TCe

Κατά του οχτώ πρώτους μήνες του 2017, το μερίδιο αγοράς πετρελαιοκίνητων στην Δυτική Ευρώπη έπεσε στο 45,7% από 50% που κατείχε την ίδια περίοδο πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο που μας πέρασε το μερίδιο ήταν 42,7%, την στιγμή που τον Αύγουστο του 2016 είχε 48,3%.

Το εργοστάσιο στη Βαγιαδολίδ παράγει το 42% των κινητήρων που χρησιμοποιεί η Renault στην Ευρώπη, ενώ κατασκευάζει κινητήρες και για τις Nissan, Dacia και Daimler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Renault Mégane 1.2 TCe 130 PS

Την περσινή χρονιά, το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκεύασε 1,56 εκ. κινητήρες σε τρεις γραμμές παραγωγής, με τις δύο από αυτές να παράγουν τον δημοφιλή 1.5 dCi. Η γραμμή παραγωγής βενζινοκινητήρων ανανεώθηκε πρόσφατα με σκοπό να κατασκευάζει τον 3κύλινδρο 0.9 TCe και τον 4κύλινδρο 1.2 TCe. Στα άμεσα σχέδια της γαλλικής εταιρείας είναι να ανανεώσει και τις άλλες δύο γραμμές παραγωγής, έτσι ώστε να παράγουν και βενζινοκινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Renault Kadjar 1.5 dCi 110 PS

Τέλος, όπως είχαμε αναφέρει και πριν μερικές μέρες, η Renault θα κατασκευάσει ένα νέο εργαστήριο χύτευσης στο εργοστάσιο της Βαγιαδολίδ, που θα παράγει αποκλειστικά αλουμινένια μπλοκ κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

 

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube