H Porsche ξανά η πιο ελκυστική φίρμα, λέει η J.D. Power

H Porsche ξανά η πιο ελκυστική φίρμα, λέει η J.D. Power

Οι Chrysler, MINI, Nissan, Honda και Jeep σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην τελευταία μελέτη της J.D. Power για την πιο ελκυστική μάρκα, ενώ η Porsche έχει θρονιαστεί στην πρώτη θέση για 13 συνεχή χρονιά.

Οι πολυτελείς μάρκες μονοπώλησαν και αυτή τη χρονιά τις κορυφαίες θέσεις στη μελέτη U.S. Automotive Performance, Execution and Layout 2017 της J.D. Power.

Η νεοεισελθείσα Genesis, που δεν εμφανίστηκε στην περυσινή μελέτη, η BMW, η Audi και η Mercedes-Benz ήταν οι πέντε φίρμες που σχημάτισαν την πρώτη πεντάδα.

Σύμφωνα με την J.D. Power, η μελέτη εξετάζει τη συναισθηματική προσήλωση των ιδιοκτητών και το επίπεδο του ενθουσιασμού τους σε 77 τομείς «που κυμαίνονται από την ισχύ που αισθάνονται όταν πατούν το γκάζι μέχρι την αίσθηση της άνεσης και της πολυτέλειας που αισθάνονται όταν κάθονται στη θέση του οδηγού». Οι φίρμες βαθμολογούνται σε μια κλίμακα 1.000 μονάδων.

Η βαθμολογία της Chrysler σημείωσε άνοδο 41 μονάδων, τη μεγαλύτερη άνοδο από κάθε μάρκα, με την Power να επικαλείται ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσθήκη του ολοκαίνουριου μίνι βαν Pacifica. Η βαθμολογία της MINI σημείωσε άνοδο 30 μονάδες στις 838, ενώ η Nissan παρουσίασε μια άνοδο 27 μονάδων στις 811 -φθάνοντας μόλις πάνω από το μέσο όρο της βιομηχανίας που είναι οι 810 μονάδες. Η Honda, με δύο νικητές σε επίπεδο κατηγορίας με το crossover CR-V και το pick-up Ridgeline, είχε άνοδο 25 μονάδων, στις 820. Το σκορ της Jeep αυξήθηκε κατά 17 μονάδες, στις 773, αφήνοντας τη μάρκα τρίτη από το κάτω μέρος. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Nissan και η Honda πλασαρίστηκαν πάνω από το μέσο όρο του κλάδου το 2017, κάτι που δεν πέτυχαν το 2016.

Αξιοσημείωτα κέρδη πέτυχαν ακόμη η Ford (819) και η Chevrolet (810), αμφότερες με άνοδο 16 μονάδων. Τον πάτο της κατάταξης έκλεισαν οι «συνήθεις ύποπτοι» της αμερικανικής αγοράς, Mitsubishi (750), FIAT (752), Jeep (773), Toyota (792) και Mazda (793).

Τη μεγαλύτερη απόκλιση προς τα κάτω σημείωσε η Mitsubishi με 20 μονάδες, ενώ η Jaguar παρά την πτώση της κατά 14 μονάδες, στις 838, πλασαρίστηκε το «τοπ 10», καταλαμβάνοντας την ένατη θέση, κολλητά στη μια μονάδα πίσω από τη MINI.

Και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το VW Group κατέκτησε έξι βραβεία κατηγοριών με το Audi A3, A4 και A7, μαζί με τις Porsche 911, Cayenne και Macan. Η BMW ακολούθησε με τέσσερις πρωτιές κατηγοριών, ενώ η General Motors και η Ford κατέκτησαν από τρεις.

Τα βραβεία κατηγοριών ανά εταιρεία
Volkswagen AG Audi A3, Audi A4, Audi A7, Porsche 911, Porsche Cayenne και Porsche Macan
BMW AG BMW 2 Series, BMW X1, MINI Clubman και MINI Cooper
Ford Motor Co. Ford F-150, Ford Super Duty και Lincoln Continental
General Motors Co. Cadillac Escalade, Chevrolet Bolt και Chevrolet Tahoe
Hyundai Motor Co. Kia Cadenza, Kia Niro και Kia Soul
Fiat Chrysler Automobiles Chrysler Pacifica και Dodge Challenger
Honda Motor Co. Honda CR-V και Honda Ridgeline
Nissan Motor Co., Ltd. Nissan Altima και Nissan Murano

Σημείωση: Στη μελέτη δεν περιλαμβάνονται η smart και η Tesla λόγω ανεπαρκούς δείγματος

[Πηγή J.D. Power]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube