H Porsche θα φτιάξει μερικές ακόμη 911 GT2 RS λόγω… ναυαγίου [video]

H Porsche θα φτιάξει μερικές ακόμη 911 GT2 RS λόγω… ναυαγίου [video]

To πλοίο που τις μετέφερε στη Βραζιλία βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά και η Porsche δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους πελάτες της.

Λίγες μέρες πριν, στις 12 Μαρτίου, μια πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα εμπορικό πλοίο της εταιρείας Grimaldi, στο Grande America, το οποίο τελικά βυθίστηκε του Βισκαϊκού κόλπου. Η φωτιά  όπως λένε οι πληροφορίες ξεκίνησε από ένα εμπορευματοκιβώτιο, όμως γρήγορα επεκτάθηκε στο πλοίο και δεν μπόρεσε να ελεγχθεί ούτε από το πλήρωμα, ούτε από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

Το πλοίο εκτός από εμπορευματοκιβώτια μετέφερε και 2.000 αυτοκίνητα περίπου με προορισμό τη Βραζιλία με την Audi να επιβεβαιώνει πώς μέσα στο πλοίο υπήρχαν πολλά A3, A5, Q7, RS4 και RS5.Πληροφορίες ανέφεραν πως στο πλοίο υπήρχαν και αυτοκίνητα της Porsche ανάμεσά τους και μερικές 911 GT2 RS.

letter

Η εταιρεία επισήμως δεν επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο λίγες μέρες μετά το ατύχημα μια επιστολή σε πελάτη της Porsche στη Βραζιλία αποκάλυψε την αλήθεια. Στην επιστολή που ήρθε στη δημοσιότητα, η Porsche καταρχήν απολογείται στον πελάτη της λέγοντας πως δεν θα μπορέσει να του παραδώσει το αυτοκίνητο λόγω του ναυαγίου, τονίζοντας ότι η παραγωγή της 991 GT2 RS έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο –σημειώνεται στην επιστολή – πως λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επαναλάβει την παραγωγή GT2 RS στη Γερμανία και το όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο.

Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν ότι το φορτηγό πλοίο μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με 718 Cayman και Boxster, καθώς και αρκετές Cayenne. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα κατέληξαν στον βυθό του Βισκαϊκού κόλπου…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube