H Peugeot-Citroën θα κόψει 19 μοντέλα έως το 2020

H Peugeot-Citroën θα κόψει 19 μοντέλα έως το 2020

Η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσε σχέδιο σύμπτυξης της γκάμας της κατά 40% ώστε να επανέλθει στην κερδοφορία.

Ο CEO της PSA, Carlos Tavares, είπε ότι τα μοντέλα θα «μειωθούν σταδιακά» τα επόμενα χρόνια, πράγμα που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες κατηγορίες.

Ο Tavares εξήγησε ότι, με τη μείωση του αριθμού των μοντέλων από τα 45 στα 26, θα βελτιωθεί η κάλυψη της αγοράς και θα χρησιμοποιούνται πιο ορθολογικά οι διάφορες πλατφόρμες ώστε να κατανέμονται πιο αποδοτικά τα κονδύλια έρευνας κι εξέλιξης.

Ο Tavares αποκάλυψε επίσης ότι η PSA θα αναπτύξει περαιτέρω την DS ως πλήρη και ανεξάρτητη premium μαρκα. Η DS, μαζί με τις Peugeot και Citroën, θα επανατοποθετηθούν στην αγορά έτσι ώστε οι τρεις γκάμες να είναι συμπληρωματικές.

Ο Tavares έκανε τις πιο πάνω ανακοινώσεις καθώς περιέγραφε τον οδικό χάρτη “Back in the Race” της εταιρείας. Ο στόχος είναι η επανάκτηση της ρευστότητας το 2016 κι ένα περιθώριο κέρδους 2% έως το 2018, που θα αυξηθεί σε 5% μεταξύ του 2019 και του 2023.

Η ανάπτυξη στην Κίνα θα εξακολουθήσει να επιταχύνεται, με τον τριπλασιασμό του όγκου παραγωγής σε κοινοπραξία με την Dongfeng έως το 2020 και με τη προώθηση της φίρμας DS. Η εταιρεία είπε ότι θα επαναφέρει σε κερδοφορία τις δραστηριότητές της σε Ρωσία και Λατινική Αμερική και θα «αναζητήσει ευκαιρίες επέκτασης» σε νέες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αφρική και η λεκάνη της Μεσογείου.

Για να αντιμετωπίσει αυτό που ο Tavares περιέγραψε ως «προκλήσεις ανταγωνιστικότητας», η PSA θα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της για να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube