H Giulia Quadrifoglio εκθρονίζει την Μ3! [video]

H Giulia Quadrifoglio εκθρονίζει την Μ3! [video]

H Alfa Romeo κερδίζει αυτόν το γύρο στην προαιώνια κόντρα της με την BMW, κατά το έγκυρο αμερικανικό Motor Trend.

Μετά από πολλά χρόνια, η Alfa Romeo έφτιαξε ένα σπορ σεντάν ικανό να αντιμετωπίσει τους αιώνιους αντιπάλους της.

Πόσο καλή είναι όμως πραγματικά η Giulia Quadrifoglio; Κατά το έγκυρο Motor Trend, πολύ καλή. Και δεν είναι τόσο ο διτούρμπινος V6 των 2,9 λίτρων και 510 ίππων που κάνει τη διαφορά, όσο η νέα πλατφόρμα “Giorgio”. Πισωκίνητη, άκαμπτη και ζυγισμένη, χαρίζει στην κορυφαία Giulia την καλύτερη πιθανώς συμπεριφορά στην κατηγορία της, με άμεσο μπροστινό σύστημα κι έναν παιχνιδιάρικο αλλά σταθερό πίσω άξονα. Έναν συνδυασμό που επιτρέπει στον οδηγό να κυνηγάει τα όρια με άνεση.

Μπορεί όμως η Alfa αυτή με τα γονίδια Ferrari να απειλήσει στα ίσια τη μέχρι τώρα βασίλισσα της σπορ premium κατηγορίας, την BMW M3;

Οι συνάδελφοι του Motor Trend έβαλαν την Giulia Quadrifoglio στην πίστα και τη δοκίμασαν συγκριτικά με μια M3 Competition Package. Στο τιμόνι των δύο αυτοκινήτων, ο θρυλικός οδηγός αγώνων και δημοσιογράφος Randy Pobst.

Δείτε λοιπόν στο παρακάτω video την παρουσίαση και οδήγηση στο δρόμο της Giulia, και από το 7’ 40” την οδήγηση στην πίστα και τη συγκριτική χρονομέτρηση των δύο αιωνίων αντιπάλων:

[Πηγή: Motor Trend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube