H Ford ξεκινά φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην Ευρώπη

H Ford ξεκινά φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην Ευρώπη

Εμφαση στα SUV, κατάργηση μοντέλων αλλά και κλείσιμο εργοστασίων με στόχο την κερδοφορία. 

Η Ford προχωρά στην αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της στην Ευρώπη με στόχο να επιτύχει ένα λειτουργικό κέρδος της τάξης του 6% σε βάθος χρόνου. Αυτός ακριβώς ο στόχος είναι που δίνει και το όνομα «Sprint to 6 Reset and Redesign» στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Η Ford λοιπόν θα ρίξει στην ευρωπαϊκή αγορά νέα μοντέλα με έμφαση στα SUV, αλλά παράλληλα σκοπεύει να μειώσει θέσεις εργασίας, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει και εργοστάσια. Εμφαση θα δοθεί επίσης και στα επαγγελματικά οχήματα,στα οποία η Ford έχει μεγάλη γκάμα αλλά και δύναμη στην αγορά, ενώ μελετάται η κατάργηση μοντέλων που δεν αποδίδουν κέρδη στα ταμεία της εταιρείας.Την ίδια στιγμή ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη VW αφού οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Έτσι διορίζονται στελέχη της στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιφορτιστούν με την εφαρμογή του σχεδίου. Στη Γερμανία το έργο αυτό θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ποιότητας, Gunnar Herrmann, ενώ το ρόλο αυτό στη Βρετανία θα αναλάβει ο Graham Hoare.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ford έχασε 245 εκ. δολάρια στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2018, έναντι 53 εκ. που ήταν οι απώλειες για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου σχεδίου αναδιάρθρωσης ύψους 11 δις δολαρίων της Ford θα επικεντρωθεί στην Ευρώπη, με τη γηραιά ήπειρο να σηκώνει ενδεχομένως στους ώμους της το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών σε θέσεις εργασίας, οι οποίες υπολογίζονται συνολικά στις 25.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube