H Ford διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του B-MAX, λόγω περιορισμένης ζήτησης

H Ford διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του B-MAX, λόγω περιορισμένης ζήτησης

Σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής του μοντέλου B-MAX στο εργοστάσιό της στη Ρουμανία προχωρά η Ford από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησής του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά και μοιραία, η περιορισμένη ζήτηση που υπάρχει για κάποια μοντέλα, αναγκάζει την Ford να αναπροσαρμόσει το ρυθμό παραγωγής του πολυμορφικού B-MAX και να μειώσει την ετήσια παραγωγή του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει για 13 ημέρες μέσα στον Οκτώβριο τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής του μοντέλου, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

H εξέλιξη θα επηρεάσει άμεσα και τους μισούς περίπου εργαζόμενους που απασχολούνται από την Ford στη Ρουμανία, καθώς 2.500 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς «τεχνικής» ανεργίας και θα λάβουν, όπως ανακοινώθηκε, το 80% του μισθού τους για τις ημέρες που το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό. Η παραγωγή του B-MAX στο εργοστάσιο της Κραϊόβα που άνοιξε το 2008 ξεκίνησε πέρσι, με το εργοστάσιο να κατασκευάζει περίπου 370 αυτοκίνητα ημερησίως και 1.000 κινητήρες.

«Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, καθώς οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ford Ρουμανίας, Ana Maria Timis, συμπληρώνοντας ότι «ανάλογα με την πορεία της αγοράς θα προσαρμόσουμε τον ρυθμό παραγωγής τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το B-MAX είναι το τέταρτο δημοφιλέστερο μοντέλο της Ford στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πτώση των πωλήσεων της εταιρείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο το πρώτο οκτάμηνο του 2013 φτάνει το 7%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube