H Ferrari Enzo «του Dubai» σαπίζει στο Dubai

H Ferrari Enzo «του Dubai» σαπίζει στο Dubai

Πριν από πέντε χρόνια, πίσω στο 2011, είχαμε εντοπίσει τη λυπηρή εικόνα εγκατάλειψης ενός από τα καλύτερα σούπερκαρ του κόσμου.

Μια Ferrari Enzo είχε απαθανατιστεί τo 2011 να σκουριάζει σε μια μάντρα της Αστυνομίας με κατεσχεμένα αυτοκίνητα, στην έρημο του Dubai. Το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο από ένα παχύ στρώμα άμμου. Ένα θλιβερό θέαμα ενός σπουδαίου σούπερκαρ, το οποίο και δεν άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων. Η Enzo παρέμενε κλεισμένη στη μάντρα της Αστυνομίας.

Ευτυχώς, σύμφωνα με το τοπικό κανάλι ειδήσεων 7Days, η κατάσταση για την Enzo φαίνεται να βελτιώθηκε κομματάκι. Μετακινήθηκε σε μια κλειστή αποθήκη για ασφαλή αποθήκευση, αντί να την ψήνει το λιοπύρι και να την τρώει η άμμος της Μέσης Ανατολής.

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μην το έχει διεκδικήσει ο άνθρωπος που το εγκατέλειψε πίσω του, φεύγοντας βιαστικά από το Dubai. Από την άλλη εμφανίστηκαν κάμποσοι διεκδικητές, αλλά το θολό καθεστώς ιδιοκτησίας είναι κι αυτό που έχει καταδικάσει το αυτοκίνητο σε αυτή την κατάσταση ακινησίας.



Εν τω μεταξύ, υπήρξαν πολλές προσφορές από ενδιαφερόμενα γκρουπ που θα ήθελαν να αγοράσουν το αυτοκίνητο, αλλά η Αστυνομία δεν μπορούσε να προχωρήσει αποδεχόμενη αυτές τις προφορές. Σύμφωνα με την Interpol, η Enzo αυτή ήταν είτε κλεμμένη είτε αγορασμένη με τη χρήση κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, αποτελεί μέρος της έρευνας, αλλά και κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο σε μια νομική διαμάχη για τη νόμιμη κυριότητα.

Οπότε παραμένει και θα παραμένει για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένη στην αποθήκη στο Dubai. Να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο αυτό, αποτελεί μία από τις 399 Enzo που κατασκεύασε η Ferrari, αλλά το νούμερο των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη Enzo δεν είναι προς πώληση. Και φανταζόμαστε ότι κάποια στιγμή θα ξαναξεχυθεί στο δρόμο γεμίζοντας τον αέρα από το μαγικό ήχο της. Μέχρι τότε, όμως, θα παραμένει σιωπηλή, σκονισμένη και λυπημένη μέσα σε μια βρώμικη αποθήκη της Αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube