Το Gymkhana 9 του Ken Block σε εικονική πραγματικότητα 360 μοιρών [video]

Το Gymkhana 9 του Ken Block σε εικονική πραγματικότητα 360 μοιρών [video]

Για μια ακόμα πιο ζωντανή εμπειρία, σαν να κάθεσαι στο διπλανό κάθισμα του Focus RX των 600 ίππων ή να στέκεσαι δίπλα στην πορεία του.

Το video Gymkhana 9: Raw Industrial Playground, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν ένα μήνα, έχει γυριστεί σε βιομηχανική περιοχή του Buffalo, NY και ο πρωταγωνιστής Ken Block κάνει όλων των ειδών τα ακροβατικά με το ειδικά φτιαγμένο Ford Focus RS RX (RallyCross).

Τώρα όμως, για πρώτη φορά, η Ford παρουσιάζει μια πιο ζωντανή έκδοση εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών. Στο πρώτο από τα δύο επεισόδια, που θα δείτε εδώ, η εταιρεία αποκαλύπτει το τι γίνεται στο παρασκήνιο, δείχνοντας πώς γυρίστηκε το video και εξηγώντας κάποια από τα ακροβατικά, όπως το θεαματικό ντριφτ μπροστά στο κινούμενο τρένο.

Η Ford λέει ότι το 2ο Μέρος του video θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες – και όπως φαίνεται θα είναι εστιασμένο στη σκηνή όπου ο Ken Block κάνει ντόνατς γύρω από ένα φορτηγάκι F-150 Raptor που κρέμεται από ένα ελικόπτερο.

Για να απολαύσει κανείς αυτά τα video σε όλο τους το μεγαλείο, θα πρέπει προφανώς να έχει γυαλιά και ακουστικά εικονικής πραγματικότητας (VR headset) καθώς και την εφαρμογή FordVR για συσκευές Android και iOS, την οποία μπορεί να κατεβάσει από το κανάλι της Ford Performance στο YouTube.

Το αυτοκίνητο του Ken Block για το τελευταίο αυτό επεισόδιο της σειράς Gymkhana φτιάχτηκε στη Βρετανία από την πασίγνωστη M-Sport που φτιάχνει τα Ford του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Το Ford Focus RS RX έχει 2λιτρο τούρμπο κινητήρα 610 PS με ροπή 91,1 kgm, που κινεί και τους τέσσερις τροχούς, αλλά μέσω ενός συστήματος απλούστερου από εκείνο του νορμάλ RS, δηλαδή χωρίς torque vectoring και άλλα ηλεκτρονικά.

Το πρότζεκτ RX ξεκίνησε από ένα γυμνό αμάξωμα Ford Focus και ουσιαστικά όλα τα άλλα εξαρτήματα –κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση, αεροδυναμικά βοηθήματα– κατασκευάστηκαν από την αρχή από τη Ford Performance ώστε να δημιουργηθεί το αγωνιστικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλικρος, αλλά και το αυτοκίνητο για τις «ταρζανιές» του Block στο Gymkhana 9.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube