«Γρύλος» αξίας €306.500! [video]

«Γρύλος» αξίας €306.500! [video]

Αυτός είναι σίγουρα ο ακριβότερος τρόπος για να σηκώσεις ένα Nissan X-Trail!

Ένα supercar είναι χαμηλό για να κρατάει καλύτερα το δρόμο, κι ένα SUV έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος για να πηγαίνει και στο χώμα.

Το τι γίνεται αν δύο τέτοια αυτοκίνητα τρακάρουν μεταξύ τους, μπορείτε να το προβλέψετε. Κι αν δεν μπορείτε, δείτε το video πιο κάτω.

Στην περίπτωσή μας, ένα Audi R8 V10 Plus έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο Nissan X-Trail. Κι επειδή λογικά ο οδηγός του R8 πατούσε φρένο πριν τη σύγκρουση, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου είχε χαμηλώσει ακόμη περισσότερο. Με αποτέλεσμα το Audi να χωθεί κάτω από το Nissan σαν σφήνα και να το σηκώσει στον αέρα, πριν φύγει δεξιά, διασχίσει το δρόμο και ανέβει στο πεζοδρόμιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νέο Audi R8 V10 [video]

Φανταστείτε πώς θα ένιωσε ο οδηγός του X-Trail, που βγήκε μετά από το αυτοκίνητο σαν χαμένος. Όμως ήταν τυχερός, όπως και ο οδηγός του Audi, διότι η ανύψωση του SUV κατανάλωσε μεγάλο μέρος από την κινητική ενέργεια του supercar κι έτσι δεν είχαμε τις παραμορφώσεις και επιβραδύνσεις που θα είχαμε σε μια συνηθισμένη οπίσθια σύγκρουση.

Το ατύχημα έγινε στην Αγγλία και δεν υπήρξαν αναφορές σε τραυματισμούς, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ο οδηγός του R8 ήταν τυχερός κι επειδή το αυτοκίνητό του ήταν κεντρομήχανο. Αν ο V10 ήταν μπροστά, τότε θα είχε πάθει ζημιά και το αυτοκίνητο θα ήταν σίγουρα για πέταμα.

Δείτε το video, που μπορεί να είναι από κάμερα ασφαλείας και να έχει κακή ποιότητα, αλλά δίνει ένα ενδιαφέρον μάθημα στοιχειώδους Φυσικής.

 [Πηγή: Marchettino/YouTube μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube