GM: «Όχι» σε πρόταση συμμαχίας από την FCA

GM: «Όχι» σε πρόταση συμμαχίας από την FCA

H Genaral Motors διά στόματος Mary Barra απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Sergio Marchionne για μια πιθανή συμμαχία, αποκάλυψαν οι New York Times.

Οι New York Times αποκάλυψαν ότι το αφεντικό του γκρουπ Fiat Chrysler Automobiles (FCA), o Sergio Marchionne, έστειλε τον περασμένο Μάρτιο ένα μέιλ στο Νο1 της Genaral Motors, Mary Barra, για να μιλήσουν για μια πιθανή συμμαχία. Η αμερικανική  πλευρά έκρινε την πρόταση ως ελάχιστα ενδιαφέρουσα και ως εκ τούτου την απέρριψε.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο επικεφαλής του γκρουπ των Fiat και Chrysler ψάχνει για μια συμμαχία. Ο Sergio Marchionne μιλά στην πραγματικότητα εδώ και πολλούς μήνες για τη βούλησή του να συνεργαστεί με έναν άλλο μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτου για να σχηματίσει ένα είδος «μεγάλης» συμμαχίας που θα του επέτρεπε να μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής και να αυξήσει την κερδοφορία. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρει ένα γίγαντα του αυτοκινήτου θα έχει επίσης τη βούληση να συμμαχήσει με κάποιον, αλλά ο Marchionne στην περίπτωση της GM ακολούθησε πιο επιθετική προσέγγιση, όπως αποκάλυψαν οι New York Times.    

Έτσι, ο Ιταλός έστειλε το mail στην Mary Barra, που δεν είναι άλλη από το αφεντικό της General Motors για να φτιάξει μια τεράστια συμμαχία. Ένας τέτοιος σχηματισμός με μέλος έναν από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο θα ήταν θεόσταλτο δώρο για το Sergio Marchionne, αλλά η προσφορά δεν ενδιέφερε καθόλου την Mary Barra και τους ιθύνοντες της General Motors. H Mary Barra απλώς ανακοίνωσε ότι «η GM θα συνεχίσει να βαδίζει επί των σχεδίων της και ότι δεν αναζητά συμμαχίες».   

Ο Sergio Marchionne όμως δεν φαίνεται να πτοείται ούτε να αποθαρρύνεται, καθώς προσήγγισε εξίσου μερικά μεγάλα ονόματα της Silicon Valley όπως η Google ή η Apple.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube