Γιοτ του Fisker για την Benetti

Γιοτ του Fisker για την Benetti

Μέχρι να (ξανα)επιχειρήσει ο Henrik Fisker να γίνει κατασκευαστής επέστρεψε σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα: Να σχεδιάζει πράγματα.

Το τελευταίο δημιούργημα του Fisker είναι ένα πολυτελές γιοτ για την ιταλική Benetti. Το σκάφος ονομάζεται Fisker 50 και είναι το επίσημο πρωτότυπο, με τη βοήθεια του οποίου η Benetti θα βγει προς άγραν αγοραστών, λέγοντας ότι είναι έτοιμο προς ναυπήγηση.

Το Fisker 50 αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του σχεδιαστή σε αυτόν τον τομέα, ύστερα από το σχεδιασμό αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ρολογιών και επίπλων.

Το γιοτ έχει συνολικό μήκος 164 πόδια (50 m) εξ ου και το όνομά του. Διαθέτει τρία καταστρώματα, με το ανώτερο να διαθέτει τέτοια πολυχρηστικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κινηματογράφο, γυμναστήριο ή αίθουσα διασκέδασης. Οι πρόσθετες ανέσεις περιλαμβάνουν ένα beach club, spa, διάφορα μπαρ, χώρους για ηλιοθεραπεία σε όλα τα καταστρώματα, καθώς και χώρο αποθήκευσης των τζετ σκι. Όσον αφορά τους χώρους ενδιαιτήσεως περιλαμβάνουν έξι καμπίνες με χώρο για τη φιλοξενία μέχρι 13 επιβατών και των έντεκα μελών του πληρώματος.

Το γιοτ συμβαδίζει με την αντίληψη του Fisker για την πράσινη τεχνολογία και διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Επιπλέον, η Benetti μιλά για υβριδικό σύστημα κίνησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Fisker 50 αναπτύσσει μάξιμουμ ταχύτητα 15,5 κόμβων και η αυτονομία του είναι περίπου 4.000 ναυτικά μίλια. Η δε τιμή του, που έχει να κάνει με τις τελικές προδιαγραφές, υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα $37 και θα φτάνει τα $50 εκατ.

[Πηγή bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube