Γιατί οι δοκιμαστές των αυτόνομων αυτοκινήτων ντύνονται... καθίσματα;

Γιατί οι δοκιμαστές των αυτόνομων αυτοκινήτων ντύνονται... καθίσματα;

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο μια τεχνολογική πρόκληση, αλλά και μια δοκιμασία για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας, θα πρέπει να περάσουν ψυχολογικά εμπόδια, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα είτε μέσα σε αυτά είτε οδηγούν δίπλα τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές των αυτόνομων οχημάτων έχουν αρχίσει να ντύνονται ως… καθίσματα αυτοκινήτων όταν βγαίνουν στο δρόμο.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πρόκειται για μια τακτική που μπορεί να δημιουργήσει κάποια σύγχυση στο κοινό. Πρόσφατα στη Virginia, ένας τοπικός ρεπόρτερ πίστευε ότι είδε ένα αυτοκίνητο, προφανώς αυτόνομο, να κυκλοφορεί χωρίς δοκιμαστή, κάτι που είναι παράνομο. Χρειάστηκε κάποια έρευνα για να καταλάβει ότι το αυτοκίνητο είχε στην πραγματικότητα κάποιον που καθόταν στη θέση του οδηγού.

Το γεγονός αυτό –και όχι άδικα- ήταν από μόνο του αφορμή για να αποτελέσει είδηση σε τοπικό μέσο στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας πώς τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους. Όταν βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, μπορεί κάποια μέρα να αποτελεί απόλαυση, αλλά σήμερα πρόκειται για μια εξαιρετικά αγχωτική θέση.

Στον ιδιωτικό τομέα δουλειά όπως αυτή μπορεί να αμείβεται με 20 δολάρια την ώρα και είναι «οτιδήποτε άλλο παρά ανέμελη», γράφει ο Steven Levy του Backchannel. «Διότι βρίσκομαι διαρκώς παρά τρίχα από την αποσύνδεση. Πρέπει να επιδεικνύω πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ’ ό,τι αν οδηγούσα ο ίδιος στην πραγματικότητα».

[Πηγή NBC Washington μέσω MIT Technology Review]

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube