Για ποιο λόγο θα πλήρωνες 1 εκατ. ευρώ για τη βαφή μιας Rolls-Royce;

Για ποιο λόγο θα πλήρωνες 1 εκατ. ευρώ για τη βαφή μιας Rolls-Royce;

Kάποιος όχι μόνον τα πλήρωσε αλλά θα παραγγείλει και μια δεύτερη για την κόρη του - Δείτε γιατί. 

Λογικά, η τιμή μιας Rolls-Royce Phantom ξεκινά από περίπου € 450.000, πριν βέβαια ο πελάτης αποφασίσει να την «ντύσει» με έξτρα εξοπλισμό. Τι είναι αυτό όμως που θα έκανε κάποιον να πληρώσει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο € 1.000.146 και μάλιστα να το διεκδικήσει σε δημοπρασία;

Mια Rolls-Royce Phantom λοιπόν πουλήθηκε στο ποσό αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, απλώς και μόνο επειδή χαρακτήρισε μια ασυνήθιστη βαφή. Για να είμαστε δίκαιοι όμως δεν πρόκειται για μια οπoιαδήποτε βαφή, αλλά για ένα σχέδιο που φέρει την υπογραφή του διάσημου εικαστικού Marc Quinn.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περιγράφεται ως αντίγραφο του ψυχεδελικού Phantom V του John Lennon. Το ποσό δεν πήγε στις τσέπες του καλλιτέχνη ούτε στα ταμεία της εταιρείας, αλλά διατέθηκε για να υποστηρίξει την έρευνα για τις αλλεργίες που διεξάγει το νοσοκομείο παίδων Evelina London.

Ο πλειοδότης της δημοπρασίας θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αλλά η Rolls-Royce είπε ότι πρόκειται για έναν «πολύτιμο συλλέκτη της μάρκας». Μάλιστα είπε ότι ο συγκεκριμένος επίλεκτος πελάτης θα παραγγείλει άλλη μια Phantom από τον Marc Quinn ειδικά φιλοτεχνημένη για την κόρη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube