Γερμανία προς Tesla: Μη λέτε ψέματα για το Autopilot

Γερμανία προς Tesla: Μη λέτε ψέματα για το Autopilot

Το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από την Tesla να μη χρησιμοποιεί τον παραπλανητικό όρο Autopilot στις διαφημίσεις της.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνει ένας κατασκευαστής προς την αυτόνομη οδήγηση, δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν δεν τις αναγνωρίσει ως τέτοιες και ο νομοθέτης.

Στη Γερμανία, οι αρχές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο η λέξη Autopilot για την ημιαυτόνομη λειτουργία των μοντέλων της Tesla είναι σωστός. Έτσι, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών, έχει σταλεί επιστολή στην Tesla με την οποία της ζητείται να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτό τον όρο στις διαφημίσεις των μοντέλων της. «Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει αυτή η επιστολή, με την απαίτηση να μη χρησιμοποιείται πια ο παραπλανητικός όρος Autopilot για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού», ανέφερε.

Η απάντηση της Tesla ήρθε φυσικά αμέσως, και προς υπεράσπισή της χρησιμοποίησε το παράδειγμα του αυτόματου πιλότου στα αεροπλάνα. «Όπως σε ένα αεροπλάνο, όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, ο αυτόματος πιλότος μειώνει τον φόρτο εργασίας οδηγού και προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας σε σχέση με την εντελώς χειροκίνητη οδήγηση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Άλλωστε η Tesla ξεκαθαρίζει στους αγοραστές των αυτοκινήτων της ότι πρόκειται για επικουρικό σύστημα, που απαιτεί από τον οδηγό να προσέχει ανά πάσα στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volvo: «Ανεξέλεγκτος και δήθεν» ο αυτόματος πιλότος της Tesla

Πάντως η αρμόδια υπηρεσία του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών έστειλε κι αυτή αντίστοιχη επιστολή και στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Tesla. Σε αυτή διευκρίνιζε ότι τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς την αμέριστη προσοχή του οδηγού τους, ο οποίος πρέπει να προσέχει τις κυκλοφοριακές συνθήκες ανά πάσα στιγμή.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube