Γερμανία: 30 μοντέλα ντίζελ επανεξεταστέα

Γερμανία: 30 μοντέλα ντίζελ επανεξεταστέα

Η Γερμανία προτίθεται να επανεξετάσει 30 μοντέλα που παρουσίασαν στα αρχικά τεστ «ανεξήγητα υψηλές εκπομπές CO2»

Και ενώ όλοι είμαστε γνώστες για τη συσκευή, το λογισμικό της VW, που ξεγελούσε τις επίσημες μετρήσεις εκπομπών ρύπων, φαίνεται ότι δεν ήταν η μόνη εταιρεία που χειραγωγούσε τους ελέγχους.

Η γερμανική κυβέρνηση, μέσω της επιτροπής ελέγχου που συνέστησε, φέρνει προς επανεξέταση 30 μοντέλα που στον αρχικό έλεγχο παρουσίασαν «ανεξήγητα υψηλές εκπομπές CO2», σε σχέση με αυτές που δηλώνονταν επίσημα. Η γερμανική επιτροπή μέτρησε και έλεγξε συνολικά 53 μοντέλα ντίζελ για την ύπαρξη παράτυπου λογισμικού, κατά το πρότυπο της Volkswagen, και τα 30 από αυτά κρίθηκαν ύποπτα. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών δεν δημοσιοποίησε για ποια αυτοκίνητα πρόκειται ή ποιανών κατασκευαστών είναι.

Ωστόσο, τον  προηγούμενο Νοέμβριο, η KBA, ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν μοντέλα που ανήκουν στα Volkswagen Group, Ford, Opel, BMW, Mercedes-Benz, FΙΑΤ, Renault, Peugeot και Toyota. Η επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει την «αναφορά CO2», ύστερα από την επανεξέταση, σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.

Μέχρι στιγμής λογισμικό εξαπάτησης των επίσημων μετρήσεων έχει βρεθεί μόνο στο Volkswagen Group, αλλά ερευνώνται και με ποιους άλλους τρόπους και τεχνικές οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να «πειράξουν» την απόδοση ενός μοτέρ με αποτέλεσμα την υπερβολική ρύπανση όταν βρίσκεται εκτός της διαδικασίας του επίσημου ελέγχου.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube