«Γάτος» Ρώσος φανοποιός ανασταίνει ολικά κατεστραμμένες BMW και Porsche [video].

«Γάτος» Ρώσος φανοποιός ανασταίνει ολικά κατεστραμμένες BMW και Porsche [video].

Δεν υπάρχει μη αναστρέψιμη ζημιά. Στα χέρια του «μάγου» της φανοποιείας BMW Σειρά 7 και Porsche Cayenne γίνονται «του κουτιού».

Είναι το κανάλι του Arthur Tussik. Είναι Ρώσος φανοποιός και έχει, όπως φαίνεται, κάνει σκοπό της ζωής του να σώζει ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα από την οριστική διαγραφή και την πρέσα της ανακύκλωσης.

Άπειρα terabytes video στο διαδίκτυο, υλικό από κάμερες κυκλοφορίας αλλά και από on board κάμερες στα αυτοκίνητα δείχνουν ότι η οδήγηση στους ρώσικους δρόμους είναι μια πραγματική τρέλα. Ένας αγώνας επιβίωσης. Ενώ το χρήμα ρέει άφθονο, σε συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας και η χώρα είναι από τις μεγαλύτερες αγορές σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων, το αλκοόλ ρέει επίσης άφθονο. Και η οδηγική παιδεία, η κουλτούρα, είναι πολύ ρηχή. Το αποτέλεσμα είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα, που είναι εντυπωσιακά όταν τα παρακολουθείς αποστασιοποιημένος στο internet, αλλά σίγουρα είναι οδυνηρά στην πραγματική ζωή.



Τα αυτοκίνητα γίνονται ερείπια. Οπουδήποτε αλλού μια BMW Σειρά 7 ή μια Porsche Cayenne θα είχαν διαγραφεί ολοκληρωτικά και θα είχαν οδηγηθεί σε διαλυτήριο. Γιατί το κόστος επισκευής είναι μεγάλο, και από ένα ποσοστό της εργοστασιακής αξίας οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν το δικαιολογούν. Ενώ και το ίδιο το αυτοκίνητο θεωρείται άχρηστο μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, και πλήρως απαξιωμένο. Αλλού αυτά, όχι στην Ρωσία. Όχι στο συνεργείο του Arthur.

Ειδικά η περίπτωση της BMW είναι τρομακτική. Μοιάζει πραγματικά μη αναστρέψιμη. Φαίνεται να έχει μια πολύ ισχυρή πλάγια σύγκρουση, αποτέλεσμα της οποίας είναι η τσακισμένη οροφή, το μαρσπιέ από εμπρός μέχρι πίσω στην αριστερή πλευρά, οι θεόστραβες κολώνες. Κι όμως, ο Arthur με πολύ προσωπική εργασία, μεράκι και τέχνη καταφέρνει να της δώσει και πάλι ζωή. Βέβαια, είναι τόσο πολλά τα ανταλλακτικά που χρειάζονται και τόσο μεγάλο το κόστος τους ως καινούρια, που δεν ξέρουμε αν πραγματικά αξίζει. Εκτός αν το κουφάρι έχει αγοραστεί για ένα κομμάτι ψωμί, κυριολεκτικά.

Ο μάστορας φαίνεται να κάνει πολύ λεπτοδουλειά. Είναι εντυπωσιακή η τεχνική του, ειδικά σε σημεία με διπλά τοιχώματα. Κόβει μικρά κομμάτια για να βλέπει την εσωτερική δομή καθώς σταδιακά τραβά τα ράμφη στην καλίμπρα. Τέλος πάντων, μην πούμε άλλα. Θαυμάστε τον. Αρκεί να μαθαίνει και ο επόμενος ιδιοκτήτης την ιστορία και να μην το παίρνει «ατρακάριστο».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube