Γαλλία vs Mercedes-Benz: 1-0

Γαλλία vs Mercedes-Benz: 1-0

Η Mercedes-Benz έχασε τον πρώτο γύρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιμονή της να χρησιμοποιεί το εκτός προδιαγραφών ΕΕ υγρό R134a στα air conditioning.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάχθηκε προσωρινά με το μέρος της Γαλλίας, στην απόφαση στα τελευταίας να μπλοκάρει την εισαγωγή καινούριων αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, επειδή η Daimler επιμένει στην απόφασή της να χρησιμοποιεί το εκτός προδιαγραφών της ΕΕ ψυκτικό υγρό R134a στα συστήματα κλιματισμού σε κάποια από τα μοντέλα της.

Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τη χρήση του R134a ως συμμετέχον στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το μόνο διαθέσιμο υγρό που συμμορφώνεται με τις νέες περιβαλλοντικές διατάξεις είναι το R1234yf, κατασκευής Honeywell. Η Mercedes-Benz όμως επιμένει ότι το συγκεκριμένο ψυκτικό υγρό, βάσει δοκιμών που έχει κάνει, είναι επικίνδυνα εύφλεκτο και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά κάτω από κάποιες συνθήκες.

Η προσωρινή δικαίωση της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να δημιουργήσεις πρόβλημα στην Daimler και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα που βρίσκονται υπό απαγόρευση εισαγωγής στη Γαλλία είναι οι Mercedes A-Class, B-Class και η CLA. Ο Γερμανός κατασκευαστής είπε ότι η απαγόρευση εισαγωγής θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου το 2% των παγκοσμίων πωλήσεων, δηλαδή περίπου 29.000 αυτοκίνητα.

Να επισημάνουμε ότι και το VW Group έχει επίσης διατυπώσει ενστάσεις για την αλλαγή του ψυκτικού υγρού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube