Φτιάξε μια Mercedes-AMG G63 6x6 από δύο Suzuki Samurai [video]

Φτιάξε μια Mercedes-AMG G63 6x6 από δύο Suzuki Samurai [video]

Οι σπουδαστές του Nihon Automotive Technology School έφτιαξαν μια δική τους εκδοχή της θηριώδους Mercedes-AMG G63 6x6, με λιγότερα από €8.000.

Στη φετινή έκθεση Tokyo Auto Salon εμφανίστηκε μια Mercedes-AMG G63 6x6, την οποία έπρεπε να πλησιάσεις αρκετά για να διαπιστώσεις ότι είναι μικρότερη από την πραγματική. Ότι είναι μια ρέπλικα.

Αντίθετα όμως με ό,τι ίσως θα περίμενε κάποιος, αυτό το αυτοκίνητο δεν ήταν προϊόν κάποιου κατασκευαστή από την Κίνα που έχει σκοπό να κερδίσει όσους αγοραστές θέλουν, με λίγα λεφτά, να αποκτήσουν κάτι που μοιάζει με Mercedes-AMG G63 6x6. Είναι το αποτέλεσμα της επιμονής και της δημιουργικότητας 12 σπουδαστών του Nihon Automotive Technology School. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν… δύο Suzuki Samurai του 1990.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-Benz G63 AMG 6x6

Ουσιαστικά οι σπουδαστές κράτησαν το πλαίσιο του ενός Samurai, και από πίσω πρόσθεσαν το κομμένο πίσω μέρος από το πλαίσιο του άλλου. Για το αμάξωμα αυτοσχεδίασαν, φτιάχνοντας ό,τι κοντινότερο μπορούσαν στην Mercedes-AMG G63 6x6, φροντίζοντας ακόμα και για λεπτομέρειες όπως η ξύλινη επένδυση της καρότσας. Βέβαια κάτω από το καπό του, αντί για τον biturbo V8 των 544 PS της AMG, βρίσκεται ο 3κύλινδρος των 660 cc της Suzuki, που αποδίδει περίπου 60 PS. Από την άλλη, το βάρος αυτού του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρότερο από εκείνο της πραγματικής G63 6x6.

Πολύ μικρότερο είναι και το κόστος. Οι πέντε Mercedes-AMG G63 6x6 που κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ιαπωνία, στοίχισαν περισσότερα από €600.000 η καθεμία, ενώ η ρέπλικα των σπουδαστών κόστισε... λιγότερα από €8.000. Άλλωστε ο σκοπός του δεν ήταν να διατεθεί στην αγορά, αλλά να δείξει τις δυνατότητες του Nihon Automotive Technology School, το οποίο διαθέτει τμήματα για τη συντήρηση αυτοκινήτων αλλά και τη βελτίωση, την έρευνα και τους αγώνες. Well done!

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube