Φρένο στα σούπερκαρ από την Κίνα λόγω εκπομπών ρύπων

Φρένο στα σούπερκαρ από την Κίνα λόγω εκπομπών ρύπων

Η νέα νομοθεσία έχει βάλει φρένο στις παραδόσεις των σούπερκαρ στην αγορά της Κίνας, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη είναι.

Έχοντας επηρεαστεί από τη νέα νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων που ξεκίνησε να ισχύει στην Κίνα, οι εισαγωγές των σούπερκαρ έχουν φρενάρει σοβαρά.

Ο λόγος είναι ότι πλέον ισχύει για τα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής το ίδιο ακριβώς που ισχύει και για τα μαζικής. Κι αυτό σημαίνει πως πλέον οφείλουν κι αυτά να καλύπτουν τα όρια εκπομπής ρύπων και μετά από 160.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα McLaren 720S [video]

Ήταν μια αλλαγή που έκαναν οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για καθαρή ατμόσφαιρα η οποία διαφοροποιείται διαμετρικά από αυτό που ισχύει σχεδόν στον υπόλοιπο κόσμο. Συνήθως, τα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής εξαιρούνται από τους νορμάλ κανονισμούς με τη λογική ότι δεν καλύπτουν πάνω από 5.000 km σε ετήσια βάση.

Η διαδικασία της επανεξέτασης πάντως έχει ήδη ξεκινήσει και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους των εταιρειών, καθότι αναφέρεται ως ρουτίνα. Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι αυτοκίνητα όπως η McLaren 720S έχουν μείνει πίσω από το πλάνο παραδόσεών τους κατά περίπου 2 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Peugeot: Οι πρώτες επίσημες τιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες

Ανεξάρτητα από αυτό ωστόσο, οι αρμόδιοι οργανισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει να πιέζουν τις Κινεζικές αρχές να ευθυγραμμιστούν και πάλι με αυτό που ισχύει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube