Ford: Οι 3κύλινδροι κινητήρες σύντομα στην πρώτη θέση των πωλήσεων

Ford: Οι 3κύλινδροι κινητήρες σύντομα στην πρώτη θέση των πωλήσεων

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα 3κύλινδρα μοντέλα της Ford που θα πωλούνται θα είναι περισσότερα από κάθε άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με τη Ford, σύντομα τα περισσότερα από τα μοντέλα που θα πωλούνται θα έχουν 3κύλινδρο κινητήρα.

Την αφορμή γι’ αυτό θα αποτελέσει το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Fiesta ST με τον νέο 1.500άρη 3κύλινδρο οι πρώτες παραδόσεις του οποίου αναμένονται στις αρχές του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Ford Fiesta 2017 [video]

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής εξέλιξης των μοντέλων της εταιρείας, Joe Bakaj, ο 3κύλινδρος EcoBoost δεν αναμένεται να μεγαλώσει άλλο, οπότε τελικά οι εκδόσεις του θα είναι δύο: Μια στο 1 lt και μια στα 1,5 lt.

«Η χωρητικότητα των 500 cc είναι ουσιαστικά η ιδανική από πλευράς θερμοδυναμικής απόδοσης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «Επιπλέον δε χρειαζόμαστε ισχυρότερους κινητήρες αλλά ελαφρύτερα αυτοκίνητα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Ford Focus ST-Line 1.0 EcoBoost

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η Ford σκοπεύει να ξεκινήσει τη διάθεση μιας νέας γενιάς αυτόματων κιβωτίων με πολλές ταχύτητες, τα οποία έχουν εξελιχθεί μαζί με τη GM και είναι σχεδιασμένα για βέλτιστη συνεργασία με τούρμπο downsized κινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Ford Mustang 2018, ουσιαστική ανανέωση [videos]

Το πρώτο μοντέλο που θα το χρησιμοποιήσει θα είναι η ανανεωμένη Mustang, χωρίς πάντως να έχει αναφερθεί πού αλλού θα τα δούμε.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube