Ford Mustang: Παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις σπορ κουπέ στον κόσμο

Ford Mustang: Παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις σπορ κουπέ στον κόσμο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το αμερικανικό muscle car είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην κατηγορία του.

Η Ford ανακοίνωσε πως το Mustang διατηρεί για 4η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πιο εμπορικού sports coupe στον κόσμο, καθώς συμπληρώνονται 55 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του εικονικού μοντέλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS, το Mustang σημείωσε 113.066 πωλήσεις μέσα στο 2018, με το μοντέλο να διατίθεται σε 146 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά την αγορά των ΗΠΑ, όπου πέρυσι πουλήθηκαν 75.842 Mustang.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε τη νέα Ford Mustang

Έτσι, το μερίδιο του Mustang στην παγκόσμια αγορά των sports coupe αυξήθηκε στο 15,4%, διευρύνοντας το προβάδισμά του σε σχέση με πέρυσι χάρη στην έκδοση Bullit η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής.

Mustang Bullitt

Η πιο πρόσφατη, έκτη γενιά του Mustang παρουσιάστηκε το 2013 ενώ το 2017 ακολούθησε η σημερινή ανανεωμένη εκδοχή του. Συνολικά σε όλο τον κόσμο έχουν πουληθεί πάνω από 500.000 Mustang έκτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων 45.000 μονάδων που ταξινομήθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.

Στην Ευρώπη, το Mustang σημειώνει ανοδική πορεία, με 2.300 πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2019, αυξημένες κατά 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Ford Mustang Fastback 2.3 Ecoboost Auto

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube