Ford: Επένδυση €750 εκατ. για την κατασκευή του νέου Kuga

Ford: Επένδυση €750 εκατ. για την κατασκευή του νέου Kuga

Η Ford θα επενδύσει περισσότερα από €750 εκατ. στο εργοστάσιό της στη Valencia, στην ανατολική Ισπανία, για να παράγει το επόμενης γενιάς Kuga.

Το εργοστάσιο της Valencia απασχολεί περισσότερους από 8.000 ανθρώπους και, εκτός από το Kuga, κατασκευάζει τα Mondeo και S-MAX, παράλληλα με τα επαγγελματικά Tourneo και Transit.

Η παραγωγή του Kuga αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής στο εργοστάσιο της Valencia. Το Kuga είναι το No 3 σε όγκο πωλήσεων για τη Ford στην Ευρώπη, πίσω από το Fiesta και το Focus.

Η Ford έχει επενδύσει περίπου €3 δισ. σε αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο τα τελευταία έξι χρόνια, καθιστώντας τη Valencia μία από τις δύο μεγαλύτερες μονάδες συναρμολόγησης στο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής της Ford, παράλληλα με το εργοστάσιο της Chongqing στην Κίνα.

«Αυτή η σημαντική επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ford για την Ισπανία ως ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Η επένδυση στην ισπανική μονάδα συνεχίζει την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας να κινείται νότια ή ανατολικά στην Ευρώπη, όπου οι μισθοί τείνουν να γίνονται όλο και χαμηλότεροι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών εξαρτημάτων αυτοκινήτων, απασχολεί λιγότερα από 300.000 άτομα, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Αποτελεί δε περίπου το 7% της οικονομικής παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευής Οχημάτων, Anfac.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube