Fiat: Επενδύει €1 δισ. στην Ιταλία για το SUV της Maserati

Fiat: Επενδύει €1 δισ. στην Ιταλία για το SUV της Maserati

Στην Ιταλία θα κατασκευάζεται το SUV της Maserati εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο «Mirafiori» στο Τορίνο.

Η Fiat δείχνει έμπρακτα την προσπάθεια στήριξης της οικονομίας της χώρας της επενδύοντας σχεδόν  €1 δισ. στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, ώστε στα τέλη του 2014 να κατασκευάζεται εκεί η Maserati Levante.

Παρότι η Fiat είχε αναγκαστεί να κλείσει ένα εργοστάσιο στη Σικελία το 2011 και να θέσει σε διαθεσιμότητα πολλούς εργαζομένους, σήμερα έχει καταστρώσει σχέδιο ώστε να τους επαναπροσλάβει όλους μέχρι το 2016. Αυτό θα γίνει μεταφέροντας τις γραμμές παραγωγής μοντέλων της Maserati και της Alfa Romeo σε εργοστάσιά της που τώρα υπολειτουργούν. Οι ελπίδες της Fiat για ανάκαμψη βασίζονται στη ζήτηση που υπάρχει για πολυτελή μοντέλα σε αναπτυσσόμενες αγορές και τον περιορισμό των εξόδων για νέα μαζικά μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Στην περίπτωση του Mirafiori, περίπου 5.300 εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2014, οπότε θα επιστρατευτούν και πάλι για την κατασκευή του SUV Maserati Levante. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων FISMIC Roberto Di Maulo «η εποχή της αβεβαιότητας για το μέλλον του Mirafiori έχει παρέλθει οριστικά».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube