Fiat 500X on ice [video]

Fiat 500X on ice [video]

Με το 500X, η Fiat μπαίνει στο κλαμπ των εταιρειών που μπορούν να δώσουν ατελείωτο φαν σε δρόμο με χαμηλή πρόσφυση και ειδικά στο χιόνι.

Το πάτωμα του Fiat 500X είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται και στο Jeep Renegade, δηλαδή κατ’ επέκταση εκείνο της Alfa Romeo Giulietta, για το οποίο εξ αρχής γνωρίζαμε πως ήταν συμβατό με σύστημα τετρακίνησης.

Έτσι έχουμε ένα πραγματικό crossover που έρχεται για να ανταγωνιστεί πρωτίστως το Mini Countryman και δευτερευόντως το Nissan Juke, και λόγω της σχεδιαστικής του ιδιαιτερότητας που για το κοινό τέτοιων μοντέλων μετράει πολύ.

Εάν μάλιστα θέλεις τετρακίνηση, η επιλογή σου αρχικά θα είναι το δίλιτρο ντίζελ των 140 ίππων, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων (!), με εξαιρετικά κοντή 1η για σκαρφάλωμα ή ρυμούλκηση. Η τετρακίνηση μπορεί να αποσυμπλέξει εντελώς τους πίσω τροχούς όταν αυτό κριθεί θεμιτό, προς όφελος της κατανάλωσης. Βενζινοκίνητη τετρακίνητη έκδοση θα εμφανιστεί λίγο αργότερα στην Ευρώπη με τον 1.4 MultiAir ρυθμισμένο στους 170 ίππους και το 9άρι κιβώτιο. Το συνδυασμό χειροκίνητο κιβώτιο-τετρακίνηση θα ικανοποιήσει μελλοντικά μόνο ο δίλιτρος MJT των 140 ίππων, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και έκδοση 1.3 MJT 95 ίππων. Η κορυφαία από πλευράς ισχύος έκδοση θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 187 ίππων, που όμως είναι 2,4 λίτρων, οπότε μπορούμε να τον ξεχάσουμε από τώρα.

Ας απολαύσουμε όμως το 500X σε ατελείωτο ντριφτ στο χιόνι…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube