Ferrari: Πέντε από τις ναυαρχίδες της στην πίστα [videos]

Ferrari: Πέντε από τις ναυαρχίδες της στην πίστα [videos]

Ο επιχειρηματίας Alejandro Salomon ανέβασε στο YouTube μια σειρά από video που είναι αφιερωμένα σε πέντε ναυαρχίδες της Ferrari.

H σειρά των video που ανέβασε ο Salomon ονομάζεται «Ferrari Big 5» και αποτελείται από τρία κλιπ που περιλαμβάνουν τις 288 GTO, F40, F50, Enzo και LaFerrari. Και τα πέντε αυτοκίνητο από το Maranello ανήκουν στο συλλέκτη David S.K. Lee, γνωστό και ως «Ferrari Collector».

Τα κλιπ δείχνουν και τα πέντε αυτοκίνητα σε δράση στην πίστα, ενώ το τελευταίο αποτελείται από κάμποσους αγώνες ντράγκστερ. Μεταξύ αυτών και κόντρα ανάμεσα στις 288 GTO και F40, και στην Enzo με την F50.

Παίρνοντας τις δύο ακροστιχίδες της σύναξης, να πούμε ότι η 288 GTO κατασκευάστηκε σε 272 κομμάτια ανάμεσα στο 1984 και 1987. Το 2,9λιτρο διτούρμπινο V8 που ήταν τοποθετημένο κατά το διάμηκες απέδιδε μέγιστη ισχύ 405 PS και μέγιστη ροπή 50,6 kgm. Νούμερα που της έδιναν τη δυνατότητα να κάνει το σπριντ 0-100 km/h περίπου σε πέντε δευτερόλεπτα, δεδομένου ότι ζύγιζε μόλις 1.160 kg.

Περίπου τριάντα χρόνια αργότερα, το cavallino rampante παρουσίασε τη LaFerrari, ένα υβριδικό hypercar με 6,3λιτρο θερμικό μοτέρ μέγιστης ισχύος 800 PS και ηλεκτρομοτέρ 163 PS. Επίσημα νούμερα επιδόσεων δεν υπάρχουν, αλλά πηγές εκτός εταιρείας μιλούν για 0-100 km/h σε 2,4”. Ένα νούμερο που δεν το έχουμε δει να επαληθεύεται στα μπόλικα video που κυκλοφορούν στο web. Αντίθετα, έχουμε δει νούμερα σταθερά πάνω από τρία δεύτερα και καμία επικράτηση απέναντι στα έτερα δύο hypercar της «αγίας τριάδας», την Porsche 918 Spyder και τη McLaren P1 [βλ. video].

[Πηγή solomondrin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube