Ferrari FXX K Evoluzione με αναβαθμισμένη αεροδυναμική [video]

Ferrari FXX K Evoluzione με αναβαθμισμένη αεροδυναμική [video]

Η αποκλειστικά για χρήση πίστας LaFerrari, η αντίπαλος της McLaren P1 GTR, θα φορέσει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα για σημαντική βελτίωση σε downforce.

Η Ferrari δοκίμασε μια νέα σειρά αεροβοηθημάτων «Evoluzione» πάνω στο πιστάδικο hypercar της, την FXX K, όπως μπορούμε να δούμε στο video από τη Monza.

Στις ημέρες που ακολούθησαν το ιταλικό Grand Prix, η Ferrari αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα μιας μεγαλύτερης, σταθερής πίσω πτέρυγας που είχε εκπέτασμα ίδιο με το πλήρες πλάτος της FXX K και συνοδευόταν από αεροδυναμικά πρόσθετα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο φημισμένο ιταλικό σιρκουί.

Τα νέα τμήματα του υβριδικού hypercar που βασίζεται στη LaFerrari θα εξελιχτούν στην σήραγγα αεροδυναμικών δοκιμών στο Maranello. Aλλά για την ώρα τα τεστ κανονικού μεγέθους θα επιβεβαιώσουν εάν η κάθετη πίεση είναι η προβλεπόμενη που έχει υπολογιστεί από τους αεροδυναμιστές. Εδώ να θυμίσουμε ότι η «στάνταρ» FXX K παράγει downforce 540 kg στα 200 km/h.

Αυτή η διαδικασία αναβάθμισης είναι η ίδια που χρησιμοποιείται από την ομάδα της εταιρείας στη Formula 1 και αποτελεί κοινό τόπο για τα αυτοκίνητα πίστας της Ferrari. Μια έκδοση «Evo» της βασισμένης στην Enzo FXX λανσαρίστηκε με παρόμοια στοιχεία, με βελτιώσεις  στο αμάξωμα, αλλά ασήμαντες μηχανικές διαφοροποιήσεις. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και στην FXX K που να θυμίσουμε ότι φορά ατμοσφαιρικό 6,3λιτρο μοτέρ V12 επικουρούμενο από ηλεκτρομοτέρ με σύστημα ανάκτησης ενέργειας αλά F1 (KERS). H συνδυασμένη ισχύς του αυτοκινήτου ανεβαίνει στους 1.050 PS.

Επίσης να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο κατά το λανσάρισμά του τον Δεκέμβριο του 2014 κόστιζε 2,2 εκατ. ευρώ και έκτοτε απέναντί του ήρθαν να πάρουν θέση η McLaren P1 GTR και η Aston Martin Vulcan.

 
 
 

[Πηγή video χρήστης YouTube 19Bozzy92]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube