Έτσι κάνει 7’21’’63 στο Nürburgring η Ferrari 488 GTB [video]

Έτσι κάνει 7’21’’63 στο Nürburgring η Ferrari 488 GTB [video]

Η ίδια η Ferrari μπορεί να μην ασχολείται με τον χρόνο που θα πετύχουν τα αυτοκίνητά της στο Nürburgring, ευτυχώς όμως ασχολούνται άλλοι.

Το γερμανικό περιοδικό Sport Auto προσπαθεί με αρκετά supercars να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο στο Nürburgring. Έτσι έκανε και με την 488.

Στο τιμόνι της Ferrari 488 GTB κάθισε ο Γερμανός Christian Gebhardt, οδηγός με μεγάλη πείρα σε αγώνες VLN, 24ωρα του Nürburgring κ.λπ. Τα λάστιχα του αυτοκινήτου ήταν τα πολύ δημοφιλή για τέτοια χρήση Michelin Pilot Sport Cup 2. Το χρονόμετρο σταμάτησε τελικά στο 7’21’’63, με τη μέγιστη ταχύτητα στη Döttinger Höhe, τη μεγάλη ευθεία της πίστας, να φτάνει σύμφωνα με το περιοδικό τα 314 km/h.

Αφού από τη Ferrari δεν γίνονται επίσημες προσπάθειες για την επίτευξη χρόνου, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με την 458 Italia μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το 7’32’’92 που είχε κάνει με εκείνη το Auto Bild το 2010. Για τη Ferrari 458 Speciale [video] δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος χρόνος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Με αυτή την περιοχή της Γερμανίας να είναι πλέον πλήρως καλυμμένη από χιόνι, μάλλον θα κάνουμε καιρό μέχρι να ξαναδούμε ένα φρέσκο video από το Nürburgring. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε αυτό το in-car video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube