Έρχονται ηλεκτρικές σπορ Mercedes-AMG

Έρχονται ηλεκτρικές σπορ Mercedes-AMG

Η Mercedes θα λανσάρει σπορ ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα και της AMG, κόντρα στην παράδοση της εταιρείας.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε αμιγώς ηλεκτρικές Mercedes-AMG στο μέλλον, παρότι το τμήμα ειδικών αποστολών του Affalterbach έχει τους επικούς V8 στο DNA του.

«Θα δούμε ηλεκτρικές AMG;» ρωτήθηκε ο επικεφαλής ο Ola Kallenius, επικεφαλής του τμήματος R&D της Mercedes. «Γιατί όχι;» ήταν η απάντησή του. Και αναφέρθηκε στην SLS Electric Drive, ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ που κατασκευάστηκε σε λίγα αντίτυπα για συγκεκριμένους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes AMG GT C Roadster. Με το πλάι. Στη βροχή! [video]

Όταν ρωτήθηκε για την εντύπωση που θα έκανε στους πελάτες ένα αυτοκίνητο με σήματα AMG αλλά χωρίς τον χαρακτηριστικό δυνατό και πομπώδη ήχο ενός κινητήρα V πολλών κυβικών, ο Kallenius απάντησε: «Και όταν χρησιμοποιήσαμε τούρμπο, πάλι υπήρξαν αντιδράσεις ότι θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του brand. Αλλά μετά από λίγο σταμάτησαν τα παράπονα. Λατρεύουμε τον ήχο του V8, αλλά πιστεύουμε ότι η οδήγηση μπορεί να είναι συναρπαστική και με ηλεκτρική ενέργεια, και θέλουμε να το κάνουμε πράξη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιος είναι ο ρόλος του ροκ συγκροτήματος Linkin Park στην εξέλιξη των Mercedes-AMG;

Στο μεταξύ η Mercedes-AMG είναι απασχολημένη με την εξέλιξη των “power-hybrids”, μια γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια ως επιπλέον ώθηση και όχι τόσο για την αυτόνομη κίνηση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρωτότυπα 610 ίππων, με το ηλεκτρικό σύστημα να έχει προσαρμοστεί στον υπάρχοντα V8 biturbo κινητήρα. Το αντίστοιχο σύνολο της Porsche ανεβάζει την ισχύ του δικού της 4λιτρου V8 biturbo από τους 550 στους 680 ίππους. Η Mercedes θέλει να φτάσει τους 820 ίππους και να κάνει την υβριδική της κινητήρια μονάδα την ισχυρότερη της γκάμας της, τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία του AMG Project One το 2020.

Ο Kallenius επιβεβαίωσε ότι ο νέος 3λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά με τεχνολογία mild hybrid της σειράς “53” ο οποίος λανσαρίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit για την E-Class και τη νέα CLS, θα αντικαταστήσει τον 3.5 V6 της σειράς “43”. Ο νέος κινητήρας έχει ένα κλασικό τούρμπο και έναν ηλεκτρικό συμπιεστή που τροφοδοτείται από ένα 48βολτο κύκλωμα, στο οποίο περιλαμβάνεται μία μίζα/γεννήτρια και ένα ηλεκτρικό μοτέρ μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου.

«Μας δίνει καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές CO2, καθώς και πολύ ομαλή λειτουργία στο ξεκίνημα» δήλωσε ο Kallenius. Ο νέος κινητήρας είναι της οικογένειας ΟΜ654, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο ο εξακύλινδρος ντίζελ που υπάρχει στην S-Class όσο και ένας δίλιτρος 4κύλινδρος ντίζελ.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube