Έρχεται όριο 130 km/h στις γερμανικές Autobahn;

Έρχεται όριο 130 km/h στις γερμανικές Autobahn;

Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι πιθανό να αποκτήσουν όριο ταχύτητας στο σύνολό τους, προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι

Με τη γερμανική κυβέρνηση να αναζητά μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης που προκαλείται από τις μετακινήσεις, είναι υπό σκέψη -εδώ και χρόνια- ακόμα η θέσπιση ορίων ταχύτητας στα τμήματα των Autobahn που δεν έχουν.

Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης αύξηση στη φορολογία των καυσίμων καθώς και την προώθηση των ηλεκτρικών μοντέλων, προκειμένου οι στόχοι να επιτευχθούν. Τουλάχιστον σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters.

Με δεδομένο ότι από το 1990 οι ρύποι εξαιτίας των μετακινήσεων δεν έχουν περιοριστεί, το συγκεκριμένο πλάνο έχει γίνει πιο επιτακτικό από ποτέ για τη χώρα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι αρκετά πιθανή πλέον η επιβολή ορίων ακόμα και στα 130
km/h. Ωστόσο ό,τι μέτρα κι εάν ληφθούν θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη αφενός την προστασία της βιομηχανίας της χώρας, αφετέρου το ενδεχόμενο να έχεις πρόστιμο εάν δε συμμορφωθείς με τους ρύπους που θα ορίζει η νομοθεσία.

Αν και η τελική πρόταση θα κατατεθεί στο τέλος Μαρτίου, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα πυροδοτήσει πολλές διαμαρτυρίες στους οδηγούς, γι’ αυτό και αναφέρει ότι θα χρειαστεί διπλωματία, επιδεξιότητα στη διαπραγμάτευση και φυσικά αποφασιστικότητα και θέληση, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

[Πηγή:
Carscoops, Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube