Επετειακή έκδοση Tour de France 64 για τη Ferrari F12 Berlinetta

Επετειακή έκδοση Tour de France 64 για τη Ferrari F12 Berlinetta

Η F12 Berlinetta αποκτά μια επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια από τη νίκη μιας Ferrari 250 GTO στο Tour de France του 1964.

Στο Tour de France Automobile του 1964 την πρώτη θέση είχε καταλάβει μια Ferrari 250 GTO, και σήμερα η ιταλική φίρμα φτιάχνει μια επετειακή έκδοση της F12 Berlinetta για εκείνη την επιτυχία.

Η Ferrari F12 Berlinetta Tour de France 64 είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα Argento Auteil και στο εμπρός μέρος έχει μια εγκάρσια κίτρινη λωρίδα, παραπέμποντας έτσι στα χρώματα της βελγικής ομάδας Ecurie Francorchamps. Τα χρώματα που χαρακτήριζαν και τη νικήτρια 250 GTΟ, με πλήρωμα τους Lucien Bianchi και Georges Berger. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 6,3 λίτρων της συμβατικής F12 Berlinetta, που αποδίδει 740 PS στις 8.250 rpm και 70,4 kgm στις 6.000 rpm.

Στο εσωτερικό οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες συνδυάζονται με ρετρό καφέ δέρμα Mahagoni στα καθίσματα. Τα πατάκια είναι φτιαγμένα από SuperFabric, ένα υλικό που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Ferrari, ενώ η οροφή είναι επενδεδυμένη με Mycro Prestige, ένα ελαφρύ και αδιάβροχο υλικό.



Η Ferrari F12 Berlinetta Tour de France 64 παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην έκθεση Dream Cars Show, στις Βρυξέλλες. Δεν θα παραχθεί σε συγκεκριμένα αντίτυπα, αφού πρόκειται απλώς για μια επίδειξη δυνατοτήτων του τμήματος Tailor Made της Ferrari.



[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube