Έντονες φήμες για εξαγορά της F1

Έντονες φήμες για εξαγορά της F1

Σύμφωνα με το Sky News, η μετοχή της Formula 1 θα περιληφθεί στη λίστα των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αν τελεσφορήσει η φημολογούμενη εξαγορά ύψους 8,5 δις δολαρίων

Πίσω από τη φημολογούμενη πρόταση εξαγοράς της F1 βρίσκεται η Liberty Media Corporation, μια εταιρεία ιδιοκτησίας του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου John Molone.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Liberty βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους μετόχους της εταιρείας που ελέγχει τη Formula 1, CVC Capital PartnersΗ εξαγορά, αν προχωρήσει, θα γίνει σε δύο στάδια: Πρώτα θα εξαγοραστεί το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε δεύτερη φάση θα γίνει και η εξαγορά της πλειοψηφίας. Κατόπιν η εταιρεία θα απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική Liberty Media Group.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι. Το παράδοξο είναι ότι η αντίπαλη πρόταση προέρχεται από τη Liberty Global, η οποία είναι κι αυτή συμφερόντων το ίδιου ανθρώπου, του John Malone δηλαδή, κι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε συνεργασία με έναν άλλο κολοσσό των media, την Discovery Communications. Μαντέψτε ποιος έχει το 29% της Discovery Communications. Μα, ο John Malone φυσικά!

Η CVC αυτή τη στιγμή κατέχει το 35% της F1. Ένα 20% κατέχει το fund Wandell & Reed με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο Ecclestone πέρσι υπονόησε ότι μια συμφωνία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της F1 ήταν κοντά, αργότερα όμως δήλωσε ότι η CVC δεν ενδιαφερόταν να αποχωρήσει: «Είπα ότι υπάρχουν τρεις άνθρωποι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν», είχε δηλώσει τότε ο Ecclestone. «Στην αρχή έγιναν κάποιες διερευνητικές συζητήσεις, αλλά τώρα έχουν πολύ πιο έντονο ενδιαφέρον. Αν οι μέτοχοι θέλουν να πουλήσουν θα πουλήσουν. Εγώ όμως προσωπικά δεν θα το κάνω. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο κύριος McKenzie, που είναι ο κύριος μέτοχος, επίσης δεν θέλει να πουλήσει. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει από κάποιον που δεν θέλει να πουλήσει προκύπτει μια δυσκολία...»

[Πηγή Sky News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube