Ενδιαφέρον από την Audi για πρωτάθλημα ηλεκτρικού rallycross

Ενδιαφέρον από την Audi για πρωτάθλημα ηλεκτρικού rallycross

Η εταιρεία δήλωσε πως ενδιαφέρεται σοβαρά να στραφεί σε μια τέτοια μορφή αγώνων και μάλιστα δεν είναι η μόνη.

Η μετατροπή των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα rallycross σε ηλεκτρικά, είναι ένα σενάριο που ενδιαφέρει πολύ την Audi.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της, Wolfgang Durheimer, η συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα κι εάν γίνει σε βάρος της συμμετοχής στη Formula E όπως ακουγόταν από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και το Le Mans.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Η Audi αποσύρεται από το WEC

Προς το παρόν, η Audi συμμετέχει στο rallycross με ένα τετρακίνητο S1 που κινείται από τον 2λιτρο TFSI κινητήρα εξελιγμένο να αποδίδει κοντά στους 560 ίππους. Μάλιστα με τον Mattias Ekstrom στο τιμόνι κέρδισε τον περσινό τίτλο των οδηγών και οδηγεί τη βαθμολογία και εφέτος.

Συγκεκριμένα, ο Durheimer δήλωσε πως ο εξηλεκτρισμός του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι πολύ ενδιαφέρων, αφού μιλάμε για μια μορφή αγώνων με αποστάσεις που μπορούν άνετα να καλυφθούν από την ενέργεια μιας μπαταρίας και ότι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό με 800 ίππους δεν είναι και δύσκολο να φτιαχτεί.

Η Audi πάντως δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα ηλεκτρικό πρωτάθλημα rallycross. Το ίδιο έχει κάνει και η Volkswagen, με τον επικεφαλής της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας να δηλώνει: «Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι πάρα πολύ δυνατά, με κτηνώδη ροπή και τετρακίνηση. Το ίδιο ακριβώς, μπορούμε να το έχουμε και από ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, οπότε θα ήταν ιδανικό εάν γινόταν μια τέτοια αλλαγή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εμπειρία rallycross μέσα από την Team Peugeot Hansen

Πολύ θετικός απέναντι σε μια τέτοια αλλαγή ήταν και ο πρώην επικεφαλής της Peugeot, Maxime Picat, ο οποίος είχε δηλώσει στο Βρετανικό Autocar ότι μια τέτοια μορφή αγώνων θα μπορούσε να γίνει από τις πλέον δημοφιλής στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στη Β. Αμερική ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα έχει ήδη ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου στο Las Vegas με την ονομασία E/RACING.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube