Ένας Βέλγος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Citroën

Ένας Βέλγος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Citroën

Ο Pierre Leclercq αναλαμβάνει να φέρει τη γαλλική μάρκα σε μια εποχή έντονης δημιουργικότητας.

H Citroën ανακοίνωσε ότι ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Kia θα αναλάβει την αντίστοιχη θέση σε αυτήν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Πρόκειται για τον 46χρονο Βέλγο Pierre Leclercq, ο οποίος έχοντας περάσει από σχεδιαστικά τμήματα πολλών εταιρειών, καλείται να αναμορφώσει το look των μελλοντικών αυτοκινήτων της Citroën.

Ο Pierre Leclercq θα πάρει τη θέση του Alexandre Malval, ο οποίος βρισκόταν έξι χρόνια στη Citroen και συνολικά 17 στο group PSA.
Ο Marval έχει ήδη συμφωνήσει να μετακινηθεί στη Mercedes και να αναλάβει επικεφαλής του στουντίου σχεδιασμού της Daimler στη Nίκαια. Το τελευταία αυτοκίνητο της Citroen που υπέγραψε ο Marval είναι το C5 Aircross, του οποίου η υβριδική έκδοση θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Παρίσι.

Ο Pierre Leclercq, με σπουδές στις ΗΠΑ, έχει εργαστεί στη Ford, από όπου μεταπήδησε το 2000 στη BMW σχεδιάζοντας τόσο για λογαριασμό της BMW, όσο και της Rolls Royce και MΙΝΙ. Από το 2011 έως το 2013 ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των εκδόσεων «Μ» της BMW, πριν πάρει τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της κινεζικής Great Wall. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε μετακομίσει στην Κορέα ως διευθυντής του design studio της Kia.

Ο Pierre Leclercq θα αναφέρεται στον Jean-Pierre Ploue, ο οποίος είναι διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος όλου του Group PSA.

H CEO της Citroën Linda Jackson, αφού ευχαρίστησε τον Μarval για όσο προσέφερε στην εταιρεία, δήλωσε ότι έλευση του Pierre Leclercq σηματοδοτεί μια νέα εποχή δημιουργικότητας για την εταιρεία, κατά την οποία θα παρουσιάσουμε μοντέλα με ακόμη πιο δυναμικό σχεδιασμό αλλά και άνεση για τους επιβάτες, με την τελευταία να είναι αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της Citroën.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube