Ένα Suzuki στο «Γύρο του Θανάτου» μαζί με μοτοσικλέτες! [video]

Ένα Suzuki στο «Γύρο του Θανάτου» μαζί με μοτοσικλέτες! [video]

Γυρίζουν όλοι μαζί στο «βαρέλι», γράφοντας την ασφάλεια εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Ο «Γύρος του Θανάτου», όπως τον ξέραμε, ήταν μια πανηγυριώτικη ατραξιόν όπου τύποι με μοτοσικλέτα γύριζαν με ταχύτητα πάνω στα εσωτερικά τοιχώματα ενός μεγάλου ξύλινου κυλίνδρου.

Το ακροβατικό αυτό ξεκίνησε στην Αμερική, ως μια ακραία εξέλιξη των αγώνων μοτοσικλέτας σε κλειστές, ξύλινες, οβάλ πίστες, τα Motordromes. O πρώτος Γύρος του Θανάτου έγινε το 1911 στο πάρκο ψυχαγωγίας του Coney Island, στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και τον βλέπουμε σε περιπλανώμενα λούνα παρκ από τα παιδικά μας χρόνια.

Η μοτοσικλέτα ανεβαίνει και κρατιέται στο κάθετο τοίχωμα χάρη στην τριβή και την κεντρομόλο δύναμη που αναπτύσσεται λόγω της ταχύτητας. Θεωρητικά, τα ίδια ισχύουν και για ένα αυτοκίνητο, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατηθεί όντας μεγαλύτερο, βαρύτερο και πιο αργό από τη μοτοσικλέτα.

Κι όμως, σ’ αυτό το video που τραβήχτηκε στην Ινδία, ένα Maruti Suzuki 800 καταφέρνει και επιταχύνει, ανεβαίνει στο τοίχωμα και γυρίζει σκαρφαλώνοντας όλο και πιο ψηλά, μέχρι που φτάνει στην κορυφή. Τότε, ένας από τους δύο μοτοσικλετιστές που γυρίζουν μαζί του κατεβαίνει πιο κάτω από το Suzuki και βάζει το χέρι του στη σκεπή του αυτοκινήτου. Εντυπωσιακό και συνάμα τρομακτικό. Α, κι αν προσέξετε, λίγο πιο πριν ο οδηγός του Suzuki έχει την πόρτα ανοιχτή! Όσο για τους μοτοσικλετιστές, δεν έχουν καμία προστασία, αφού δεν φορούν κράνος και είναι ντυμένοι με τζιν, φανελάκι κι ένα καπελάκι τζόκεϊ στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αυτόν που ανέβασε το video, το εισιτήριο για το θέαμα ήταν μόνο 30 ρουπίες, δηλαδή ούτε 40 λεπτά του ευρώ. Αυτή ήταν η ταρίφα για κάθε θέαμα. Και ως θεατής, δεν ανησυχούσε μόνο για την ασφάλεια των ακροβατών, αλλά και για τη δική του: «Η όλη αρένα ήταν φτιαγμένη από πρόχειρες μεταλλικές σκαλωσιές και τα τοιχώματα από μισοσπασμένα σανίδια. Οπότε, κάθε φορά που περνούσε το Suzuki, ένιωθες ότι όλο το κατασκεύασμα θα κατέρρεε. Ευτυχώς, αυτό δεν έγινε».

Πάντως, αν δεν έχετε παρακολουθήσει το Γύρο του Θανάτου και τον συναντήσετε σε κάποιο λούνα παρκ, μη χάσετε την ευκαιρία. Το θέαμα αξίζει τον κόπο – ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο…

[Πηγή: Atlantic Doldrums / YouTube μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube