Ένα SEAT Arosa κυνηγάει σούπερκαρ στο ’Ring! [videos]

Ένα SEAT Arosa κυνηγάει σούπερκαρ στο ’Ring! [videos]

To παλιό μίνι πόλης βέβαια δεν είναι νορμάλ, αλλά έχει κινητήρα 1.8T 20V με κάπου 350 άλογα.

Το SEAT Arosa είναι ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα που σου έρχονται στο νου όταν μιλάς για track days. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο όμως είναι τέλειο στο ρόλο του κρυφού όπλου και του φονέα γιγάντων.

Για να μετατραπεί βέβαια το Arosa από συμπαθές σαλιγκάρι σε όπλο για την πίστα χρειάστηκαν πολλές και μεγάλες μηχανικές βελτιώσεις.

Όταν βγήκε από το εργοστάσιο στην Ισπανία, το μικρό SEAT είχε έναν ατμοσφαιρικό 1000άρη κινητήρα που μετά βίας έβγαζε 45 άλογα. Αυτός έφυγε και στη θέση του ήρθε ένας 20βάλβιδος 1.8 τούρμπο από Leon 20VT,που με την τοποθέτηση μιας τουρμπίνας Garrett GT28R και άλλες βελτιώσεις έφτασε να αποδίδει 350 ίππους

Η ιπποδύναμη αυτή μπορεί να μην εντυπωσιάζει σήμερα, όμως λάβετε υπόψη ότι το λιλιπούτειο αυτοκίνητο δεν ξεπερνάει τα 840 κιλά.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης την τοποθέτηση φρένων από Audi S2 και την αλλαγή των στενών ελαστικών των 13 ιντσών με άλλα, πολύ μεγαλύτερα και φαρδύτερα.

Τι αποτέλεσμα φέρνουν όλα αυτά; Ο YouTuber που ανέβασε το video λέει σχετικά:

«Βιντεοσκόπησα αυτό το αυτοκίνητο στην πίστα του Meppen, όπου ακολουθούσε τα σούπερκαρ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, όπως και στη Nurburgring Nordschleife κατά τη διάρκεια των ημερών Touristenfahrten [για το κοινό]».

Για να πούμε την αλήθεια, το Arosa δεν φαίνεται και πολύ ζυγισμένο στις στροφές του νέου ’Ring, αλλά από γκάζι έχει μπόλικο και ο οδηγός του φροντίζει για τα υπόλοιπα.

[Πηγή: Stateside Super Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube