Ένα Renault Mégane RS στο τέλειο ντριφτ με προσθιοκίνητο στο ’Ring [video]

Ένα Renault Mégane RS στο τέλειο ντριφτ με προσθιοκίνητο στο ’Ring [video]

Η κοινή λογική προστάζει τα προσθιοκίνητα να μην μπορούν να ντριφτάρουν και στις περισσότερες περιπτώσεις υπακούν στον κανόνα.

Η RenaultSport, ωστόσο, σταθερά κατασκευάζει κάποια από τα πιο διασκεδαστικά χάτσμπακ της αγοράς και, όπως αποδεικνύεται, στο «φάκελο λειτουργίας» τους έχουν και το λήμμα «ντριφτ».

Βιντεσκοπημένο σε τουριστικό σέσιον στο Nurburgring, αυτό το νοικιάρικο Mégane RS από τους φίλους μας στην RSR Nurburg, μπορούμε να το δούμε να «σβαρνάει» τέλεια στην πρώτη αριστερή ως πρώιμο φλικ για την επόμενη δεξιά, αφήνοντας τις ωραίες του λαστιχιές στην άσφαλτο… Και το γελάκι -φανταζόμαστε- του οδηγού κρεμασμένο στα χείλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με τετραδιεύθυνση και χειροκίνητη έκδοση το νέο Renault Mégane RS

Να διώξεις την ουρά προς το εξωτερικό της στροφής σε αυτοκίνητα με σκληρή ανάρτηση στον πίσω άξονα, όπως το Megane RS, είναι αρκετά εύκολο. Το δύσκολο είναι να διατηρήσεις τον έλεγχο, ελέγχοντας την ολίσθηση και να ξαναδώσεις γκάζι στη σωστή στιγμή για ένα ομαλό ντριφτ. Όταν δε αυτό έχει να γίνει καπάκι και στην επόμενη στροφή με ανάποδη τη γωνία, η σύνδεση θέλει μαστοριά. Και με το τσίμπημα στα φρένα ανάμεσά τους, ακόμα μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube