Ένα πανάκριβο ποτηράκι παραπάνω για την πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας

Ένα πανάκριβο ποτηράκι παραπάνω για την πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας

Η 22χρονη δισεκατομμυριούχος Katharina Andersen πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά γλίτωσε τα ακόμα χειρότερα…

Στην Andersen επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν 26.000 ευρώ, αλλά θα μπορούσε να πληρώσει πολύ περισσότερα.

Κατά τη διάρκεια νυχτερινού ελέγχου ρουτίνας από την αστυνομία, η Andersen πιάστηκε να έχει ποσοστό αλκοολαιμίας 0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Στη Νορβηγία, μια χώρα ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοολαιμίας είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο. Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ισούται με το μικτό μισθό 1,5 μήνα.

Καθώς η 22χρονη είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν παίρνει μισθό, το δικαστήριο του Oslo αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια (€1,06 δις). Τη γλίτωσε δηλαδή μάλλον φθηνά για τα δεδομένα της…

«Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας», έγραψε η Andersen σε SMS που έστειλε στην εφημερίδα Finansavisen.

«Πίστευα πως αυτό θα είχε ξαναπέσει στο μηδέν έπειτα από τόσο χρόνο. Θα έπρεπε να το είχα ελέγξει. Λυπάμαι πραγματικά», πρόσθεσε.

Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες. Μια περίοδος στο τέλος της οποίας θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Στην Katharina Andersen και την 20χρονη αδελφή της Alexandra (γνωστή από τους ιππικούς αγώνες), ο πατέρας τους, Johan H. Andersen κληροδότησε το 84,4% της εταιρείας επενδύσεων Ferd, η αξία της οποίας εκτιμάται χρηματιστηριακά στα 3 δις δολάρια. Τα χρήματα της οικογένειας προέρχονταν από την καπνοβιομηχανία, καθώς επί έναν αιώνα παρήγε τα πιο δημοφιλή τσιγάρα της Νορβηγίας.

[Πηγές: Newsit, Forbes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube